Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yves Tumor – “God Is a Circle”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Yves Tumor omschrijven in een paar woorden? Haast onmogelijk, want de Amerikaanse artiest slaat geregeld nieuwe muzikale richtingen in. De enige rode draad in hun muziek is dat het moeilijk in een hokje te steken valt en, meer nog, gewoon lak heeft aan strikte hokjes en kaders in muziek. Dat leverde de laatste jaren onder meer vier uiteenlopende albums op, met Heaven To A Tortured Mind als laatste wapenfeit in 2020. Twee jaar later trapt Yves Tumor met de nieuwe single “God Is a Circle” nieuwe deuren in, die zullen leiden naar een nog naamloze vijfde plaat.

Yves Tumor is nog steeds hun Intrigante zelve op “God Is a Circle”. Een repetitief drumpatroon houdt het tempo van bij het begin hoog en strak, terwijl scheurende gitaren voor de nodige wrevel zorgen in de geluidsmuur. Reken daar nog eens de duistere zanglijnen van Tumor bij en je krijgt een ruig nummer waar de spanning steeds te snijden is. Het heeft zelfs iets onheilspellends door de herhalende hijg-sample, een slimme vondst van producer Noah Goldstein (frequente samenwerker met onder andere Frank Ocean). In het laatste deel hoor je overigens ook nog Ecco2K, die met zijn dromerige stem een goed contrast vormt op Yves Tumor. De groei die “God Is a Circle” doormaakt in amper drie en een halve minuut is niet alleen heel intens, maar zorgt er ook voor dat onze fascinatie voor Yves Tumor nog meer is toegenomen.

TwitterFacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1763 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yves Tumor - Praise a Lord Who Chews but Which Does Not Consume (Or Simply, Hot Between Worlds) (★★★★): Rusteloze creatieveling drijft zichzelf in het nauw

Wat betreft retro terug modern en fris laten klinken, zijn er maar weinigen die hun stiel zo vastberaden uitoefenen als Yves Tumor….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yves Tumor - "Echolalia"

Saai zal het bij Yves Tumor niet zo snel worden. De excentrieke artiest werd geboren in Florida, maar woont nu al een…
InstagramLiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 4): Baanbrekend, opwindend en vorstelijk

De ‘DOUREUUUUUUH’-kreten klonken op dag vier al wat meer schor, maar toch bleef het energiepeil bij de festivalgangers opvallend hoog. Het domein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.