Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SIPHO. – “ARMS”

Het was weer even stil geworden rond SIPHO. nadat hij in februari met een eerste ep op de proppen kwam. De opkomende r&b-stem uit Birmingham is een van de nieuwe paradepaardjes van het toonaangevende indielabel Dirty Hit (The 1975, Wolf Alice, Rina Sawayama etc.) en is die status stap voor stap ook waar aan het maken. Met een gevierde COLORS-sessie zong hij zich eerder dit jaar al in de harten van heel wat mensen, evenals de resem festivals in het Verenigd Koninkrijk die hij aandeed. Dat hij klaar is voor een nieuwe sprong vooruit bewijst SIPHO. op het erg knappe “ARMS”.

Wat in het begin nog veel weg heeft van een doodgewone pianoballade ontpopt zich al gauw tot een rijk georchestreerd en diepgaand popnummer. De kracht voel je eigenlijk al van in het begin op “ARMS” en dat heeft voor een groot stuk te maken met de karaktervolle stem van SIPHO. die moeiteloos zowel in de hoogte alsook in de laagte weet te betoveren. Eenmaal de drums invallen, breekt “ARMS” steeds meer open en springen steeds meer instrumenten in de dans. De strijkers voorzien het geheel van een bepaalde grandeur, terwijl de elektrische gitaar dan weer in de achtergrond de klemtoon weet te zetten. In al die grootsheid kan een nummer makkelijk verzuipen, maar dat is op “ARMS” gelukkig niet het geval. Het blijft over de volle lijn beklijvend en fascinerend en voelt daarom voor SIPHO. als een meer dan grote stap naar meer.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2032 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SIPHO. - "OCCASION"

SIPHO. is een van de artiesten die je in 2022 nauwlettend in de gaten moet houden. Het Britse stemwonder uit Birmingham heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.