AlbumsRecensies

Hotel Fiction – Enjoy Your Stay (★★★½): Beter dan hotel mama

Jade Long en Jessica Thompson liepen elkaar tegen het lijf in Athens (Georgia) en zijn sindsdien een onafscheidelijk duo dat de muziekwereld verrijkt onder hun groepsnaam Hotel Fiction. In 2019 brachten ze hun eerste gezamenlijke single uit, die meteen werd opgepikt door verschillende belangrijke media en ook debuutalbum Soft Focus wist vorig jaar moeiteloos harten te veroveren door een mooie afwisseling aan nummers. Dat trucje doen ze opnieuw over op nieuwe ep Enjoy Your Stay, dat even fijn is als een weekje all inclusive op een Spaans eiland. Enerzijds weet je wat je kan verwachten, anderzijds geniet je nog steeds met volle teugen van de ervaring.

Openingstrack “Athens GA” is niet alleen een ode aan de plek die ze hun thuis noemen, maar vormt meteen ook een zeer dynamisch begin voor het project. De nagenoeg perfecte samenzang, het bijzonder aanstekelijke refrein en de ludieke slotfase zorgen ervoor dat Enjoy Your Stay meteen met een oorworm van formaat begint. De zachte piano-outro vormt een mooi tegengewicht voor de gigantische vrolijkheid die we dankzij “Athens GA” mochten ervaren. Op het daaropvolgende “Man on the Moon” gaat het iets gemoedelijker toe met een folkinsteek, die we als fijne kampvuursfeer kunnen omschrijven. De vonk slaat dus al vanaf het begin over en zorgt ervoor dat ons muziekhartje vanaf dan stilaan vuur vat.

Er zit een duidelijke structuur in de nummers van Hotel Fiction, dat hoorden we al op single “Monster”. Een nostalgisch, weemoedig begin sleurt je eerst mee door druiligere gedachten, waarna ze je in de staart volledig inpakken met een bombastische extase aan gitaren. “Allure” breekt op het einde bijvoorbeeld muzikaal nog eens helemaal open met een groots einde vol riffs en drums. “I Like You Around” lijkt eveneens eerst ingetogen en rustiger, maar ontpopt zich op het einde als een echte meezinger met aanstekelijke ‘la la la’s’ en een sfeervolle tempowissel. Op afsluiter “Instead of us” houden ze het gelukkig wel intiem, want ook zo weet Hotel Fiction binnen te komen. De nadruk ligt er namelijk nog iets meer op hun sterke harmonieën en de algemene sfeervorming, waardoor kippenvel nooit ver weg lijkt.

Hotel Fiction bezorgt ons met hun ep Enjoy Your Stay een gevoel van geborgenheid dat we eigenlijk enkel kennen van hotel mama en toont dat muziek niet altijd vernieuwend moet zijn om ons over de lijn te trekken. De zes nummers sluiten mooi op elkaar aan, versterken elkander muzikaal en brengen de toegewijdheid van Long en Thompson absoluut over door de speelsheid in de arrangementen. De ene keer horen we er een beetje Taylor Swift in, de andere keer een flardje Wet Leg of Wolf Alice, maar telkens ook genoeg eigen identiteit om van Hotel Fiction (voorlopig) een waardig viersterrenhotel te maken.

Facebook / Instagram / TwitterSoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1857 posts

About author
aka fantom
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.