Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí – “red balloon”

© Stijn Mulder

De Nederlands-Surinaamse folkpopzangeres néomí is aan een serieuze veroveringstocht bezig. Haar ep before, die net voor de zomer verscheen, zit nog fris in ons geheugen en daar is ze alweer met nieuw materiaal. Dat stilstaan niet in het woordenboek van de artieste voorkomt, blijkt uit haar recente tourschema. Zo doet ze mee aan het rondreizende festival de Popronde, maar verzorgde ze tevens het voorprogramma voor onder meer Jonathan Jeremiah en Nina June. Kortom, als de naam néomí nog niet op je radar stond dan is het daar nu hoog tijd voor, want het zou wel eens bijzonder snel kunnen gaan met de carrière van deze zangeres. Op haar nieuwste single “red balloon” toont ze weer een andere kant van zichzelf die ze zomaar uit haar persoonlijke dagboek gehaald lijkt te hebben.

Op “red balloon” klinkt néomí misschien wel naakter dan ooit en dat in de meest stijlvolle manier van het woord. De warme stem van de zangeres komt bijzonder goed tot zijn recht in het gezelschap van een uiterst minimale instrumentatie, wat ons al snel kippenvol bezorgt en mogelijk zelfs een traan. “red balloon” was de – zo bleek later – break-up song die achter de piano ontstond op een moment dat het niet helemaal goed ging in de relatie van de zangeres. Dat we geen vrolijke hitjes van de artieste moeten verwachten was al langer duidelijk, maar als jouw hart op zo’n manier gebroken en weer gelijmd wordt dat dit het resultaat is, dan vinden we dat eigenlijk nog mooier. Naarmate het nummer vordert lijkt de lading iets minder zwaar te worden en klinkt de productie wat voller zonder daarmee echt de boodschap te overtreffen. We krijgen met deze single alweer een prachtig nummer van néomí en als we één ding onthouden, dan is het dat liefde een ongelofelijk complex iets is.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

SYML @ De Roma: Een avond voor gebroken harten

Bijna exact een maand na de release van The Day My Father Died kwam SYML liefde en leed bezingen in De Roma…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "i could never leave"

Een jaar geleden begon de Nederlands-Surinaamse folkpopzangeres néomí aan haar muzikale veroveringstocht. Wat begon met het betoverende “if i wasn’t made for…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single néomí - "skipping stone"

De Nederlands-Surinaamse folkpopzangeres néomí lijkt zich stilaan opgewerkt te hebben tot vaste waarde bij onze Noorderburen. Haar veroveringstocht begon amper een jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.