Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ellur – “Best Face On”

© Luke Hallett

Het wordt moeilijker en moeilijker om de stroom aan veelbelovende artiesten van aan de andere kant van het kanaal bij te houden, gezien het er zoveel zijn. Vandaag kwam zo bijvoorbeeld Ellur op onze radar, een 21-jarige zangeres uit Halifax. Zelf vergelijkt ze zich met leuke namen als Baby Queen en The Big Moon, wat op zich al de aandacht trekt. De kans om die vergelijking waar te maken, greep ze vorig jaar al met de release van haar debuutep Moments, al lijkt het er nu allemaal een beetje serieuzer aan toe te gaan. Het nieuwe “Best Face On” bevestigt dat idee, gezien het gewoon een hele sterke single is.

De single zou zelfs zomaar eens een grotere doorbraak voor Ellur kunnen betekenen, gezien ze ermee een groot publiek kan aanspreken. “Best Face On” begint namelijk heel donker, maar al snel krijg je het idee dat er een grootse ontploffing lijkt te volgen. Die komt er ook, al neemt de zangeres er wel haar tijd voor. Zo bloeit de track met wat lichte popinvloeden geleidelijk aan open, terwijl het de stem van de Britse is die alsmaar meer de hoofdrol opeist. Even later komt er ook een gitaar aan het geheel te pas, waardoor de popinvloeden overvloeien in indierock. Het zorgt er op die manier voor dat “Best Face On” een soort ontdekkingstocht wordt, die ons doorheen verschillende laagjes brengt. Een interessante single dus, die ons benieuwd maakt naar wat Ellur nog meer in haar mars heeft.

Facebook / Instagram

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2116 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ellur - "Free"

In het bos van veelbelovende Britse artiesten, huppelt er af en toe al eens een reetje over het pad dat onze aandacht…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ellur - "Anywhere"

Er is weinig dat we zo leuk vinden als nieuwe, veelbelovende artiesten ontdekken. Nog niet zo heel lang verscheen bijvoorbeeld Ellur voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.