Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coffin Feeder – “Dead or Alive”

© Nick Tronckoe

Zoals iedereen al weet, deed de coronapandemie de muzieksector alles behalve goed. Gelukkig zijn er ook enkele zeldzame uitzonderingen. Zo vonden leden van Fleddy Melculy, Aborted en Leng Tch’e de tijd om het Belgische metallandschap te verrijken met een gloednieuwe band Coffin Feeder. Eerder dit jaar brachten deze metalveteranen de brutale Stereo Homicide ep. Als lugubere rode draad kwamen verschillende internationale seriemoordenaars aan bod. Nu is Sven de Caluwé en zijn equipe terug met de nieuwe single “Dead or Alive”.

Opmerkzame fans konden deze single al eerder horen in de podcast Zes Losse Tanden. Hier kondigde gitarist Jeroen Camerlycnk het nummer aan als ‘een ode aan Robocop’. Laat je hierdoor niet misleiden, want “Dead or Alive” is muzikaal nog genadelozer dan Stereo Homicide. Tering harde blastbeats gecombineerd met een diabolische kreet openen het nummer. Wie hierna nog niet achterover ligt, kan rekenen op breakdown na breakdown die als een sloopkogel je trommelvliezen breken.

Het nieuwe nummer doet de titel van de aanstaande ep Over The Top, dat op 30 november uitkomt, onmiddellijk eer aan. Coffin Feeder heeft dit jaar nog enkele shows op de planning in zowel België als Nederland. Wie dus zin heeft in een muzikaal pak slaag kan terecht op hun site.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

45 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tusky – “Threat Level Midnight”

Het was even de vraag of Tusky nog wel met nieuwe muziek ging aankomen, nu twee van de vier bandleden hun agenda’s…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fleddy Melculy – Antichlist (★★★½): Absurditeit ten top

Als je aan een willekeurige passant op straat vraagt om een Belgische metalact op te noemen, krijg je vaak geen zinnig antwoord….
InstagramLiveRecensies

Beartooth @ Ancienne Belgique (AB): Om ter uitzinnigst

Sinds 2012 gaat Caleb Shomo, ex-zanger van Attack Attack!, samen met zijn vier bandleden door het leven als Beartooth. De metal-/hardcoreband uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.