Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Noor – “Metro van de laatste rit”

Wij hebben een beetje een haat-liefdeverhouding met muzikanten die hun grote doorbraak ervaren door TikTok. Het zijn namelijk niet altijd de meest talentvolle artiesten die viraal gaan op het videoplatform, een platendeal aangeboden krijgen en ons vervolgens mogen vervelen op de grote festivalpodia. Echter komt er eens in de zoveel tijd wel iemand voorbij op TikTok waar onze harten sneller van gaan kloppen, zoals de Nederlandse singer-songwriter Noor. Tijdens de zomer van 2021 ging de Amsterdamse viraal met een stukje uit haar zelfgeschreven, kwetsbare nummer “ik zwaai het uit”, dat ondertussen al bijna een miljoen keer gestreamd is op Spotify. In de periode die volgde heeft Noor hard gewerkt aan haar debuutep, Jong en Oud, waar ze ons vorige maand met de tranentrekker “Halfverdwaald” al een voorproefje van gaf. Nu biedt ze ons er nog eentje in de vorm van “Metro van de laatste rit”.

Net als veel artiesten uit dezelfde leeftijdscategorie haalt de eenentwintigjarige Noor veel inspiratie uit de coronapandemie en de impact die dit op haar leven gehad heeft. In “Metro van de laatste rit” exploreert ze haar complexe gedachten over opgroeien in een onzekere periode waarin de wereld voor een langere tijd volledig stilstond. Ze bekent geen goed idee te hebben van wie ze nou eigenlijk is, en voelt zich, ondanks de dierbaren om haar heen, ongelooflijk alleen in haar zoektocht naar haar ware ik. De Amsterdamse legt zichzelf en al haar gevoelens open en bloot op een oprechte wijze, en weet ons te overtuigen met niets meer dan die kwetsbaarheid, een gitaar en haar breekbare engelenstem. “Metro van de laatste rit” belooft niet alleen veel goeds voor die aankomende ep, maar ook voor de rest van de toekomst van Noor.

Jong en Oud verschijnt op 28 oktober.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

109 posts

About author
nederlander met de nodige vlaamse woordjes in de vocabulaire
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.