Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads – “Naïef”

© CPU – Jan Van Hecke

Veronderstellen dat Meltheads momenteel een topjaar beleeft, is wellicht een klein understatement. Het garagerockviertal uit het Antwerpse gooide de afgelopen twaalf maanden in zowat elk aanzienlijk muziekconcours in Vlaanderen hoge ogen en werkte zich op die manier op tot een van dé grootste muzikale beloftes van België. Hun furieuze livereputatie mochten ze afgelopen zomer onder meer al op de Lokerse Feesten en Pukkelpop onderlijnen en dit najaar trekt de band ook nog eens op een uitgebreid (en gratis) tourtje doorheen heel Vlaanderen. Je zou haast bijna denken dat er geen moment was om de studio in te duiken, maar niets is minder waar. Met een kersvers platencontract bij het toonaangevende Mayway Records onder de arm werkt de band volop aan zijn eerste grotere project. Daarvoor is het nog een tikkeltje te vroeg, maar met de Belpop-klassieker in wording “Naïef” trakteren ze ons wel al op de onbetwiste publieksfavoriet uit hun setlist.

Wie Meltheads de afgelopen maanden al eens aan het werk zag, zal “Naïef” meteen herkennen. De eenmalige uitstap naar hun voertaal Nederlands is namelijk een stevige binnenkomer die bij heel wat mensen bleef hangen omwille van de ontbolsterde energie en overgave van zanger Sietse Willems. Geen gemakkelijke klus dus om de intensiteit van het podium de studio in te krijgen, al zijn de mannen daar wel met verve in geslaagd. Al in de eerste strofe voel je dat er iets te gebeuren staat en dan moeten de gitaren en drums zich nog bij het geheel voegen. Met het aanbreken van het refrein ontbolstert “Naïef” volledig en gaat het viertal met een overweldigende gretigheid te werk. Het fulminante slot pakt je uiteindelijk helemaal bij je nekvel en gaat letterlijk door merg en been.

Melltheads deelt met “Naïef” een ferme en gretige mokerslag uit, waarmee de band zich nog meer op de kaart zet. De bijbehorende videoclip is trouwens uit de hand van Ante Pask, die in New York onlangs nog de Student Visionary Short Award won op het prestigieuze Tribeca Film Festival.

Meltheads live aan het werk zien? Dat kan op zaterdag 1 oktober op hun eigenste Meltheads & Friends in Trix. Daarna trekt de band op een uitgebreide tour doorheen Vlaanderen met stops in onder meer Kortrijk (15 oktober), Leuven (18 oktober), Gent (26 oktober), Desselgem (5 november), Brussel (10 november) en Hasselt (17 november).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1675 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Overdrive @ Het Depot: Toekomstige Belgische delicatessen

Het Depot en de Leuvense concertorganisatoren INUIT bundelden de krachten om een nieuw showcasefestival in de Vlaams-Brabantse studentenstad te organiseren. Op het…
Wedstrijden

Tien tips voor Trix in het najaar + win duotickets

We kunnen er weer aan beginnen: het concertseizoen. Hopelijk verloopt dit seizoen normaler dan de vorige twee jaar en kunnen we alle…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 2): Familiefestival met een scherp randje

Rock Olmen 2022 was een festival waar jong en oud zich verenigden. Nog zo eentje waarbij je geen lening bij de bank…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.