Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads – “Naïef”

© CPU – Jan Van Hecke

Veronderstellen dat Meltheads momenteel een topjaar beleeft, is wellicht een klein understatement. Het garagerockviertal uit het Antwerpse gooide de afgelopen twaalf maanden in zowat elk aanzienlijk muziekconcours in Vlaanderen hoge ogen en werkte zich op die manier op tot een van dé grootste muzikale beloftes van België. Hun furieuze livereputatie mochten ze afgelopen zomer onder meer al op de Lokerse Feesten en Pukkelpop onderlijnen en dit najaar trekt de band ook nog eens op een uitgebreid (en gratis) tourtje doorheen heel Vlaanderen. Je zou haast bijna denken dat er geen moment was om de studio in te duiken, maar niets is minder waar. Met een kersvers platencontract bij het toonaangevende Mayway Records onder de arm werkt de band volop aan zijn eerste grotere project. Daarvoor is het nog een tikkeltje te vroeg, maar met de Belpop-klassieker in wording “Naïef” trakteren ze ons wel al op de onbetwiste publieksfavoriet uit hun setlist.

Wie Meltheads de afgelopen maanden al eens aan het werk zag, zal “Naïef” meteen herkennen. De eenmalige uitstap naar hun voertaal Nederlands is namelijk een stevige binnenkomer die bij heel wat mensen bleef hangen omwille van de ontbolsterde energie en overgave van zanger Sietse Willems. Geen gemakkelijke klus dus om de intensiteit van het podium de studio in te krijgen, al zijn de mannen daar wel met verve in geslaagd. Al in de eerste strofe voel je dat er iets te gebeuren staat en dan moeten de gitaren en drums zich nog bij het geheel voegen. Met het aanbreken van het refrein ontbolstert “Naïef” volledig en gaat het viertal met een overweldigende gretigheid te werk. Het fulminante slot pakt je uiteindelijk helemaal bij je nekvel en gaat letterlijk door merg en been.

Melltheads deelt met “Naïef” een ferme en gretige mokerslag uit, waarmee de band zich nog meer op de kaart zet. De bijbehorende videoclip is trouwens uit de hand van Ante Pask, die in New York onlangs nog de Student Visionary Short Award won op het prestigieuze Tribeca Film Festival.

Meltheads live aan het werk zien? Dat kan op zaterdag 1 oktober op hun eigenste Meltheads & Friends in Trix. Daarna trekt de band op een uitgebreide tour doorheen Vlaanderen met stops in onder meer Kortrijk (15 oktober), Leuven (18 oktober), Gent (26 oktober), Desselgem (5 november), Brussel (10 november) en Hasselt (17 november).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1915 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "Night Gym"

De trein van Meltheads blijft meedogenloos doordenderen. Een trein die bovendien eindstationloos lijkt en bestuurd wordt door vier Antwerpse kompanen die al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "Theodore"

De toekomst ziet er nogal goudkleurig uit voor de vier jonge honden van Meltheads. De Antwerpse postpunkband heeft er al een druk…
LiveRecensies

Backyard Festival 2023: Muzikale hittegolf

September wordt in de muziekwereld traditioneel gezien als de overgangsmaand tussen het buiten- en het binnenprogramma. De poppodiums openen weer hun deuren,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.