Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Magdalena Bay – “Unconditional”

© Lissyelle Laricchia

Grenzen bestaan anno 2022 niet meer binnen het muzieklandschap en dus komen er tegenwoordig met regelmaat de gekste projecten op ons pad. Zo maakten we niet zo lang geleden kennis met Magdalena Bay, een knotsgek elektro- en hyperpopduo uit het zonnige Miami. Dat het project weliswaar al een dikke vijf jaar geleden zijn oorsprong kende, zorgt ervoor dat er aan ervaring geen gebrek is. Zo staat er bijvoorbeeld al een tour in het voorprogramma van Charli XCX op het palmares van het duo, maar verscheen vorig jaar met Mercurial World ook al een debuutplaat. Magdalena Bay nam daar klaarblijkelijk geen genoegen mee, want aanstaande vrijdag verschijnt de deluxe-versie van dat album, met daarop ook deze “Unconditional”.

Het wordt weliswaar al snel duidelijk waarom deze creatie initieel niet op het album geraakte. Het is echter niet zo dat “Unconditional” een slecht nummer is, maar het sleept gewoon een beetje aan. De single hangt aan elkaar met de stem van zangeres Mica Tenenbaum en heel wat zomerse aanvullingen. Denk bijvoorbeeld aan een Nile Rodgers-achtig gitaartje, geluidjes die gestolen lijken uit Mario Kart en een aanvullende beat. Op zich leuke ingrediënten, maar er gebeurt niet echt iets interessants mee, waardoor “Unconditional” een dikke drie minuten gewoon wat voortkabbelt. Sfeervol is het zeker, maar we zijn er wel van overtuigd dat er meer in zat voor het duo.

De deluxe-versie van Mercurial World is vanaf aanstaande vrijdag 23 september beschikbaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Freya Ridings - "Unconditional"

In 2017 scoorde de Britse Freya Ridings in eigen land een hit met “Lost Without You”. De warme stem die we op…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 15 - 21 mei 2017

Alweer een week voorbij, alweer een versie portie clipjes. Deze week vinden we een leidraad in choreografie, popjes en romantiek, een doorsnee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.