Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Spanking Days Are Over – “Place of Collision and Transit”

Spanking Days Are Over begon als een dystopisch coronaproject, maar heeft ondertussen toch al aardig wat releases op SoundCloud en ook al enkele live-optredens op zijn palmares staan. In de producties is het proces belangrijker dan het eindproduct en zo zoekt hij in datzelfde proces naar betekenisgeving. Zo is zijn nieuwste single “Place of Collision and Transit” live in één take ingespeeld.

“Place of Collision and Transit” begint mysterieus en zoals de titel ons al tipte, voelt het meteen aan als een tussenruimte van genres, klanken en sferen. Harde kicks omkaderen de verscheidenheid aan instrumenten. Een vertrouwd aanvoelende breakbeat begeleidt het nummer naar een eerste explosie, hoewel een échte climax lijkt te ontbreken. Onvoorspelbaarheid in instrumentkeuze past in de filosofie van de zoektocht. Laat dat nu net een sterkte van de compositie blijken, want zo houdt hij het boeiend en intrigerend. Dansen gaat hier gepaard met stroboscopen en wilde bewegingen. Pas na vier minuten komt er een klein moment van rust, dat ons onmogelijk kan voorbereiden op het vervolg. De plaats van botsing en overgang is ‘hier en nu’ geworden. Een spervuur van agressief doordringende kicks wordt op ons afgevuurd en de achtergrond gevuld met de nodige percussie en geheimzinnigheid. Afsluiten doet “Place of Collision and Transit” met wat wel eens een fieldrecording zou kunnen zijn van die plaats, waarvan Spanking Days Are Over hier de rauwheid en spontaneïteit bijzonder goed weet te vatten. Hij weet zich te onderscheiden in een uitdijend EDM-landschap en brengt een mooi verhaal met zijn project.

Het nummer komt uit op een VA-cassette op CiANo en is beschikbaar via Bandcamp en SoundCloud. Het momenteel ongetitelde debuutalbum van Spanking Days Are Over staat gepland voor het voorjaar van 2023.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.