Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phoenix – “Tonight” (feat. Ezra Koenig)

© Shervin Lainez

Het heeft een tijdje geduurd, maar sinds enkele weken is een van Frankrijks leukste bands weer boven water komen drijven. Phoenix trok afgelopen zomer voor het eerst in een kleine drie jaar nog eens op tour, met nieuwe muziek onder de arm. Eerder deze zomer kregen we met “Alpha Zulu” zelfs al een officiële single voorgeschoteld, maar nu is er meer nieuws. Zo kondigt het vijftal nu met Alpha Zulu een gloednieuw album aan, dat het later dit jaar ook op Belgische bodem zal komen voorstellen. Zoals vaker komt goed nieuws ook vandaag nooit alleen, want samen met de albumaankondiging lost de band ook een gloednieuwe single. “Tonight” is zelfs niet zomaar een nummertje, want Phoenix sloeg voor de track de handen in elkaar met Vampire Weekend-frontman Ezra Koenig.

Dat deze samenwerking dus de klassieke indierocksound ademt, is op zich geen verrassing. Met iets meer dan vier minuten op de teller is er dan ook meer dan tijd genoeg om richting de dansvloer te trekken, want met een zomerse gitaarlijn tovert Phoenix meteen een glimlach op je gezicht. Het herkenbare stemgeluid van Thomas Mars neemt je dan mee naar hogere sferen, want in de refreinen gaat het tempo ietsje meer de hoogte in. Even later komt Ezra Koenig er dan bij, wat het geheel nog een extra dimensie geeft. Deze “Tonight” klinkt eigenlijk precies zoals een samenwerking tussen Phoenix en Vampire Weekend, weliswaar in afgeslankte vorm, zou moeten klinken. Zomers, catchy en vooral heel plezant: de zomer is nog lang niet voorbij!

Alpha Zulu verschijnt op 4 november. Op 22 en 23 november staat Phoenix in de Ancienne Belgique; enkel voor die eerste datum zijn nog tickets te verkrijgen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Phoenix, Lomepal en meer naar Dour 2023!

Bij Dour begint vandaag officieel het aftellen naar de komende editie. Het beruchte Waalse festival in de buurt van de Franse grens…
LiveRecensies

Phoenix @ Ancienne Belgique (AB): De muzikale glimlach

Het was gisteren een mooie dag voor iedereen die de Franse republiek een warm hart toedraagt, want terwijl Les Bleus Australië aan…
AlbumsRecensies

Phoenix - Alpha Zulu (★★★): Eclectische Frankenstein op de dansvloer

Het jaar is 2009. Lady Gaga domineert de Ultratop en de Mexicaanse griep lijkt nog het ergste wat ons qua pandemieën kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.