Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Simple Minds – “First You Jump”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We mochten van geluk spreken dit jaar want Simple Minds trad niet één maar twee keer op in ons Belgenlandje. In april speelden de iconische Schotse band nog in het Sportpaleis en deze zomer konden we ze aan het werk zien op het Nostalgie Beach Festival. Op het laatstgenoemde speelde de band toen ook al hun nieuwe single “Vision Thing“, die gelijktijdig uitkwam met de aankondiging van het nieuwe album Direction of The Heart. Deze verschijnt op 21 oktober en zal al het negentiende worden in de discografie van de Simple Minds. Dat de Schotten na veertig jaar aan hits nog steeds nieuwe muziek uitbrengen valt alleen maar te bewonderen.

“First You Jump” klinkt al van bij de eerste noot weer als een typisch Simple Minds-nummer. De synthesizers zorgen eerst voor een liefdevolle sfeer waarna de met reverb-overstelpte gitaren ons weer richting een stadionrockgevoel duwen. Zowel het voorrefrein als het refrein zelf klinken op de een of andere manier herkenbaar en blijven zo makkelijk hangen. De stem van Jim Kerr klinkt nog steeds hetzelfde als veertig jaar geleden. Dat hij hier en daar wat ondersteuning krijgt in de vorm van verheffende achtergrondzang maakt het alleen maar beter. “First You Jump” zou live zomaar eens kunnen uitgroeien tot een favoriet van de fans!

Direction of the Heart verschijnt op 21 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

187 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Simple Minds - Direction of the Heart (★★½): De verkeerde richting van het hart

Simple Minds hoeft na al die jaren eigenlijk helemaal geen introductie meer te krijgen. De iconische Schotse band gaat al sinds het…
InstagramLiveRecensies

Nostalgie Beach Festival (Festivaldag 2): Over nostalgie gesproken

Op vrijdag 5 augustus ging het tweedaagse Nostalgie Beach Festival na twee jaar afwezigheid eindelijk weer van start. Op de eerste dag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Simple Minds - "Vision Thing"

Simple Minds is zo’n band waarvan zo goed als iedereen wel hun grootste hit kent. Bij de Schotse rockers is dat ongetwijfeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.