Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FLETCHER – “Sting”

© Maxim Meyer-Horn

De Amerikaanse zangeres FLETCHER is reeds actief in de muziekwereld sinds 2015, maar kende pas in 2019 voor het eerst een echte internationale doorbraak met het nummer “Undrunk”. Nu nog eens drie jaar en twee succesvolle ep’s later, mag FLETCHER, oftewel Cari Fletcher, zich klaarmaken om haar eerste langspeler Girl of My Dreams aan de wereld voor te stellen. Na “Her Body Is Bible” en “Becky’s So Hot”, is “Sting” nu het derde voorproefje van dat debuutalbum. Naar goede gewoonte krijgen we hier weer geen zeemzoet liefdeslied, maar een nieuwe ode aan het maar al gekende liefdesverdriet.

“Sting” begint rustig met een fijn gitaarriedeltje waarbij ze direct zich de vraag stelt of ze gemist wordt. Bij het refrein wordt daar een funky bas aan toegevoegd met vervolgens een beat om het geheel te vervolledigen. De opbouw van het lied is ongeveer hetzelfde als elk FLETCHER-nummer, maar dat betekent echter niet dat “Sting” niet catchy is. We betrappen onszelf op het meewiegen tijdens het refrein, wat maakt dat haar formule een goede is. De centrale vraag in het nummer, zoals in vele liedjes gewijd aan liefdesverdriet, is of de pijn nog lang zal duren, wat deze nieuwe van FLETCHER tekstueel ook niet heel innovatief maakt. Wel biedt “Sting” ons weer een degelijke voorbode op over wat we mogen verwachten op 16 september. Het enige wat we tot dan ons kunnen afvragen, is of FLETCHER ons al dan niet nog zal kunnen verrassen.

De eerste langspeler van FLETCHER, Girl of My Dreams, wordt verwacht op 16 september. Op 23 februari is FLETCHER van dienst als voorprogramma van de Viva Las Vengeance-tour van Panic! At The Disco in het Sportpaleis. Tickets vind je hier. Voor een Belgisch of Nederlandse stop in haar eigen tournee, is het afwachten.

Facebook / Instagram / TwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 posts

About author
Frauke Again..
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Panic! At The Disco @ Sportpaleis: Glitter, glamour en gebroken harten

Op vierentwintig januari kon je een fractie van een seconde het collectieve geluid van brekende meisjesharten horen. Op die dag maakte Brendon…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FLETCHER - "Suckerpunch"

De Amerikaanse FLETCHER is momenteel druk bezig om haar discografie te vullen. Cari Elise Fletcher, zoals de zangeres echt heet, debuteerde in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VÉRITÉ - "love you forever"

Toen we VÉRITÉ in 2017 interviewden, bracht ze nog maar net haar debuutalbum Somewhere in Between uit. Er is sindsdien heel veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.