Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott – “Once in a While (smile)”

© Peter St James

De hoogdagen voor Scandinavische popmuziek lijken voorbij en plots zou je zelfs vergeten wat voor fijne muziek uit de meest noordelijke contreien van Europa komt. Een naam die met de regelmaat van de klok telkens weer opduikt, is Skott. Ietwat sprookjesachtige nummers worden in een bad van glitter en duisternis gedompeld en krijgen vervolgens een gepersonaliseerd, bijzonder indrukwekkend artwork met zich mee. Zo komen verschillende kunstvormen op een mooie manier bij elkaar. Eerder dit jaar kregen we met A Letter from the Universe een feeërieke ep, waarna het niet lang stil bleef rond de Zweedse die met “Once in a While (smile)” weer een nieuwe song de wereld in stuurt.

Vrolijk gefluit zet de toon waarna we een bekend pad lijken te bewandelen met Skott als reisleider. Het geheel klinkt lieflijk en haalt kracht uit de minimale productie die inmiddels het handelsmerk van de Zweedse geworden is. Een echte climax ontbreekt echter op “Once in a While (smile)” waardoor we eerder het gevoel hebben de vallei tussen twee bergen te doorkruisen dan een spannend pad richting de top of het dal te bewandelen. Leuk voor de fans dus, maar om echt te overtuigen zal de artieste toch net wat meer uit de kast moeten halen vrezen we.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

591 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Skott - Roses N Guns (★★★★): Glinsterend koninkrijk

Het ziet ernaar uit dat we nog lang niet alle delen van het door Skott gecreëerde universum gezien hebben. Nadat de Zweedse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Hail Mary"

Al jaar en dag betovert de Zweedse Skott ons met haar sprookjesachtige altpopsongs die iedereen onderdompelen in een duistere wereld vol glitter….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Sunshine"

Er was een tijd waarin de popmuziek uit het hoge Noorden de kroon spande binnen het genre. Die tijden lijken tegenwoordig voorbij,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.