Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Indigo Sparke – “Blue”

© Angela Ricciardi

Niet alle muziek die uit Australië komt, moet psychedelisch zijn; het kan soms ook gewoon mooie indiefolk zijn. En wie mooie indiefolk zegt, zegt Aaron Dessner. De gitarist van onder andere The National en Big Red Machine blonk bijvoorbeeld al uit achter de schermen van Taylor Swift, en lijkt dat trucje nog eens over te doen bij Indigo Sparke. De jongedame heeft met Hysteria een gloednieuw album af, waaruit we een tijdje geleden met “Pressure In My Chest” al een wondermooi voorsmaakje te horen kregen. Daar breit ze nu, samen met Dessner dus, een al even mooi vervolgstuk aan vast in de vorm van “Blue”.

De nieuwste creatie van Indigo Sparke neigt naar de zes minuten, maar net door die lengte krijgt het nummer wel mooi de kans om zich helemaal te ontplooien. Zo komt “Blue” op gang met een ietwat mysterieuze gitaar onder het stemgeluid van de zangeres, maar al snel heb je het gevoel dat er iets groters om de hoek loert. Geleidelijk aan komt dat er ook door, maar het wordt helaas nooit zo groots als gedacht. De single kruipt daarentegen wel onder je huid en op die manier weet de Australische je mee te nemen in haar eigen wereldje. Mooi om bij weg te dromen dus, deze “Blue”, waardoor we ook redelijk benieuwd zijn naar hoe de rest van de plaat zal klinken.

Hysteria verschijnt op 7 oktober.

Facebook / Instagram

1464 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Whitney - "BLUE" & "TWIRL"

Het heeft een tijdje geduurd, maar Whitney is weer helemaal terug van weggeweest. Het Amerikaanse duo brengt met SPARK later dit jaar de opvolger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess – “Change the Locks”

King Princess kennen we voornamelijk van de grote hit “1950” uit 2018, haar debuutsingle waarmee ze zich prompt tot koningin van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The National - "Somebody Desperate"

Als er nieuwe muziek van The National verschijnt, dan krijgt ons hart het toch altijd wat warmer. Het laatste wapenfeit van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.