Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Skin On Skin – “Burn Dem Bridges”

“Burn Dem Bridges” is een stevige, Britse clubtune die uitnodigt om te dansen. Dat is de eerste indruk die je krijgt als je het nieuwste nummer van Skin On Skin beluisterd. Toch word je omvergeblazen wanneer je te weten komt dat Skin On Skin eigenlijk een volbloed Australiër is, want wie rapt er dan met zo een vettig Brits accent op de track? Dat weet niemand. Wat we wel weten is dat de keuze voor een Britse artiest geen toeval is, gezien Skin On Skin al enkele jaren populair is in het Verenigd Koninkrijk. Dit nummer, dat een mix is van techno en classic house, zal ongetwijfeld goed onthaald worden door onze Britse buren.

“Burn Dem Bridges” begint ijzersterk, de beat neemt je onmiddellijk mee op sleeptouw en als je even je ogen sluit heb je het gevoel dat je om twee uur ’s nachts in een volle discotheek aan het dansen bent. En ook al vlammen de bpm’s door de boxen, toch wordt het nummer met veel geduld opgebouwd. De drop is subtiel en laat op zich wachten, maar is zeker het wachten waard. Het Britse accent maakt de droge beat ook lekker sappig en datzelfde, soms onverstaanbare, accent zorgt er zelfs voor dat je pas op het einde van het nummer doorhebt dat dezelfde acht bars constant herhaald worden.

Skin On Skin treedt met dit nummer uit zijn comfortzone. De beat is steviger dan we van hem gewoon zijn en ook de rap krijgt ongewoon veel plaats op de voorgrond. Maar hij mag blij zijn met het resultaat, want dit is het product van een geslaagd experiment. Skin On Skin is al langer op zoek naar de grote doorgang binnen de clubwereld en met deze track steekt hij alvast een stevige voet tussen de deur. Op dit moment is Skin On Skin aan het touren door Nieuw-Zeeland. Daar zullen de dansvloeren ongetwijfeld trillen wanneer “Burn Dem Bridges” gedraaid wordt! Voor optredens op Belgische of Nederlandse bodem is het nog even wachten, maar in de tussentijd kunnen we ons nog even zoet houden met dit nieuwe nummer.

Facebook / Instagram / SoundCloud

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.