Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blessing Offor – “My Tribe”

Het verhaal van de Nigeriaanse Blessing Offor is best opmerkelijk. Op zesjarige leeftijd immigreerde hij samen met zijn nonkel naar de Verenigde Staten in de hoop Blessings oogziekte te genezen. Echter daar geraakten zijn beide ogen beschadigd en Blessing bleef blind achter. Gelukkig staat hij optimistisch in het leven en hij vond zijn geluk in de muziek. Zijn afwezig zicht staat hem toe de wereld anders te ervaren en zo ook muziek verschillend te brengen. Beïnvloed door Amerikaanse motown en jazz, begon Blessing Offor te werken als singer-songwriter. Met “My Tribe” breit hij een zonnig vervolg aan zijn oeuvre.

“My Tribe” start met een zware bas en zwoele stem en zo doet hij onze heupen meteen mee waggelen op de groove. De compositie is duidelijk doordacht en ieder element komt op de juiste plaats. Er is een leuk evenwicht tussen zijn singer-songwriter kwaliteiten en de soulvolle instrumenten. Blessing Offor voelt zich goed waar hij zich bevindt in het leven en “My Tribe” spreidt een boodschap van vreugde en verbondenheid. ‘When we come together, everything is alright’, familie, vrienden en een thuisstad is alles wat nodig is voor een goede sfeer. Het nummer biedt weinig verrassingen of afwisseling, maar dat is nu juist wat het dat tikkeltje meer geeft. Na een laatste vreugdesalvo van de blazers is “My Tribe” gedaan, genoeg gedanst.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lady Blackbird - "Feel It Comin"

Lady Blackbird is geen onbekende meer op ons terrein. Ze bracht afgelopen zomer een bezoekje aan Rock Werchter en Gent Jazz waar…
AlbumsRecensies

Saveus - Rainman (★★★★): Soul en gospel met karakter

We zijn 2008 en de eerste editie van het Deense X-Factor loopt op televisie. In die editie daagt een 15-jarige enthousiaste Martin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dez Mona - "Fresh Water"

Dez Mona brengt geen verse honing, maar vers water. Sinds vandaag is hun nieuwe track “Fresh Water” overal te beluisteren. Het nummer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.