Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Golden Dawn Arkestra – “Join As One”

Een zwoele zomeravond, een sexy saxofoon en dansbare beats en je krijgt het aanstekelijke “Join As One” van Golden Dawn Arkestra. Net zoals hun naam is dit nummer ook een vreemde eend in de bijt. Het is nog meer dansbaar dan hun vorige werk, maar verliest hierdoor ook een stukje mysterie. Qua look en tekst baseren ze zich heel erg op de rijke gospeltraditie. Lange gewaden, moralistische teksten en een grote groep die zich smijt voor de muziek. Deze “Join As One” is de laatste single van het album The Gold Album dat op 12 augustus verschijnt. Het album belooft een bont allegaartje te worden van ritmes en invloeden uit verschillende landen. Samen met producer Walker Lukens hebben ze de verplichte ‘Coronapauze’ naar eigen zeggen goed gebruikt om van dit album iets speciaals te maken.

“Join As One”, een betere definitie van gospel kan je niet hebben. Toch heeft de muziek zelf weinig met gospel te maken. We krijgen eerder een funky mix van invloeden uit de disco te horen, gecombineerd met jazz. Elk element uit dit nummer voelt erg cliché aan. Een jazzy saxofoon, degelijke maar standaard percussiewerk, zwoele beats,… en toch slaagt Golden Dawn Arkestra erin om met deze elementen een degelijk en dansbaar nummer neer te zetten. Je bent vanaf het eerste moment mee in hun vibe en verhaal. Ben je op zoek naar de perfecte soundtrack bij een heerlijk lange zomeravond, denk dan even aan deze “Join As One”!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alison Jutta - "Ceiling"

In 2020 was Alison Jutta een van de negen finalisten van De Nieuwe Lichting. Haar “Beautiful Mistakes” diende toen als visitekaartje voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nation of Language – “Too Much, Enough”

In september brengt Nation of Language haar nieuwe album Strange Disciple uit. Het Amerikaanse drietal kenmerkt zich door haar aanstekelijke en tegelijk met…
InstagramLiveRecensies

Depeche Mode @ Sportpaleis: Meesterlijk met een grote M

Het was gisteren een stralende dag, maar in plaats van te genieten van een zonnig terrasje verkozen zo’n twintigduizend mensen toch om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.