Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Vieze Asbak & Natte Visstick – “Lekkere Boterham”


Mama help! Vieze Asbak en Natte Visstick hebben samen een nummer gemaakt, bescherm je boomer-oren! Vieze Asbak maakte zichzelf al eerder berucht binnen de technowereld en de laatste jaren bracht hij veel nummers uit waarbij de ene al wat vreemder was dan de ander. Liefhebbers van het genre zullen hem vooral kennen van de nummers “Meet Her At The Love Parade”, “Ameno” en “Wachtmuziek (sped up)”, dit laatste is echter een herwerking van het nummer van Joost Klein. Als het aankomt op absurde techno, vindt Vuile Asbak in Natte Visstick zijn Siamese tweelingbroer. Natte Visstick kwam een paar weken geleden voor het eerst piepen in de hitlijsten met zijn nummer “Visstick Gooi Die K*nker Kick”. Daarnaast dingen ze allebei mee voor de hoofdprijs in de categorie ‘meest uit de lucht gegrepen artiestennaam’. Je hoort het, dit wordt geen doorsnee techno-nummer.

“Lekkere Boterham” klinkt precies zoals je van deze twee dj’s mag verwachten. Een snelle technobeat dat direct vaart brengt in het nummer met vervolgens een harde drop om U tegen te zeggen. Het is zeker een van de betere nummers van beide artiesten, gezien ze het houden bij een track dat zich tussen techno en hardcore bevindt. Er wordt niet overdreven met veel te gekke sounds, iets waar beide artiesten zich wel eens schuldig aan durven te maken. Maar let wel op: zet je boxen niet te hard bij het beluisteren van dit nummer. De bas in de drop is in staat je boxen zo uit elkaar te knallen! De titel van het nummer is tevens de enigste woorden die voorkomen op de track, deze komt je misschien bekend voor gezien ‘lekkere k*nkerboterham’ de woorden zijn van het personage Tata uit de Nederlandse misdaadserie Mocro-Mafia. Vuile Asbak en Natte Visstick maken muziek onder de norm ‘hoe gekker hoe liever’ en dat laatste vind je ook overduidelijk terug in het design van de hoes van de single.

Het stond in de sterren geschreven dat beide artiesten samen een nummer gingen maken en de fans van harde en bizarre techno zullen tevreden zijn met het eindresultaat. Voor de fanatiekelingen van beide dj’s blijft het hopeloos wachten op een liveoptreden van hun favoriete muzikant. Niemand weet wie ze zijn en ook al zijn hun nummers te absurd voor woorden, toch lijkt het publiek deze halfgare techno wel te smaken. Dit valt te merken in hun aantal maandelijkse luisteraars op Spotify, waarbij beide artiesten meer dan 500.000 liefhebbers weten te vergaren. Het is nog maar de vraag of de gerenommeerde radiostations dit nummer gaan draaien, maar op lokale raves zal er op “Lekkere Boterham” ongetwijfeld een moshpit gevormd worden. Stampen gegarandeerd!

Vieze Asbak: Instagram / Website / SoundCloud / Bandcamp
Natte Visstick: Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.