Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Bien et Toi – “Rainbow Tables” (feat. Biig Piig)

© Bellamy Brewster

Soms zie je artiestennamen voorbijkomen waar je nog nooit van hoorde, maar na wat opzoekingwerk blijkt dan dat je al langer fan bent van het gezicht achter de naam. Dat was voor ons ook het geval toen we het debuut van Bien et Toi hoorden. Bezieler van het project is namelijk Gianluca Buccellati, oftewel de Grammy-genomineerde producer van onder andere Arlo Parks. Verder werkte de man ook al samen met grote namen als Lana Del Rey, The Marías en nu dus ook Biig Piig. De Amerikaan stapt nu dus uit de schaduw onder de naam Bien et Toi en heeft meteen een hele ep klaar. Het eerste voorsmaakje uit London Safari krijgen we nu in de vorm van “Rainbow Tables”.

De sfeer die “Rainbow Tables” uitstraalt, neemt je meteen een beetje terug in de tijd. Een donkere synthlijn en een lichte beat vormen de ideale omstandigheden voor de zachte stem van Biig Piig. Op die manier word je zo een donkere jazzclub in gekatapulteerd, en al zeker als de dromerige pianotoetsen erbij komen kijken. Het is dus met andere woorden wegdromen op het debuut van Bien et Toi, al is dat niet per se met regenbogen op de achtergrond. “Rainbow Tables” draait vooral om sfeerschepping en daarin zijn het vooral zwoele toetsen die de plak zwaaien waarna je richting je mooiste dromen wordt meegenomen.

Een releasedatum voor London Safari is er nog niet, maar wij kijken er in elk geval al naar uit.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kojaque - “WOOF” (feat. Biig Piig)

Over ongeveer anderhalve maand ligt-ie in de schappen: het tweede album van Kojaque. PHANTOM OF THE AFTERS is de opvolger voor het…
InstagramLiveRecensies

Biig Piig @ Botanique (Rotonde): Wisselvallige start van het weekend

De Ierse Jessica Smyth, die we beter kennen als Biig Piig, bracht eerder dit jaar haar debuutalbum Bubblegum uit. Daarop hoorden we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.