Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Bien et Toi – “Rainbow Tables” (feat. Biig Piig)

© Bellamy Brewster

Soms zie je artiestennamen voorbijkomen waar je nog nooit van hoorde, maar na wat opzoekingwerk blijkt dan dat je al langer fan bent van het gezicht achter de naam. Dat was voor ons ook het geval toen we het debuut van Bien et Toi hoorden. Bezieler van het project is namelijk Gianluca Buccellati, oftewel de Grammy-genomineerde producer van onder andere Arlo Parks. Verder werkte de man ook al samen met grote namen als Lana Del Rey, The Marías en nu dus ook Biig Piig. De Amerikaan stapt nu dus uit de schaduw onder de naam Bien et Toi en heeft meteen een hele ep klaar. Het eerste voorsmaakje uit London Safari krijgen we nu in de vorm van “Rainbow Tables”.

De sfeer die “Rainbow Tables” uitstraalt, neemt je meteen een beetje terug in de tijd. Een donkere synthlijn en een lichte beat vormen de ideale omstandigheden voor de zachte stem van Biig Piig. Op die manier word je zo een donkere jazzclub in gekatapulteerd, en al zeker als de dromerige pianotoetsen erbij komen kijken. Het is dus met andere woorden wegdromen op het debuut van Bien et Toi, al is dat niet per se met regenbogen op de achtergrond. “Rainbow Tables” draait vooral om sfeerschepping en daarin zijn het vooral zwoele toetsen die de plak zwaaien waarna je richting je mooiste dromen wordt meegenomen.

Een releasedatum voor London Safari is er nog niet, maar wij kijken er in elk geval al naar uit.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1409 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lava La Rue - "Hi-Fidelity" (feat. Biig Piig)

Als er iets zeker is in het leven, dan is dat het feit dat alles eigenlijk leuker wordt wanneer je het doet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biig Piig - "Feels Right"

Geboren in Ierland, opgegroeid in Spanje en vandaag de dag in het grote Londen; Biig Piig blijft niet graag op dezelfde plek….
LiveRecensies

Biig Piig @ Botanique (Witloof Bar): De slaapkamer voorbij

Neo-soul, alternatieve r&b, lo-fi hiphop met jazzinvloeden: geen enkel genre in dit rijtje is misplaatst bij het beschrijven van de muziek van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.