Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Central Cee – “Doja”

Wie de afgelopen dagen op TikTok door zijn feed scrolde, kon de nieuwe van Central Cee moeilijk ontwijken. Met een klein stukje van zijn nieuwe single “Doja” zette de Britse rijzende ster het sociale medium in een handomdraai in vuur en vlam, en dat met amper twee zinnen (‘How can I be homophobic? My bitch is gay’). Central Cee weet nu eenmaal waarmee hij makkelijk kan scoren bij het publiek, zo bewees hij het afgelopen jaar ook al met “Obsessed With You“. Het succes spreekt voor zich, want zijn album 23 behoort tot de meest beluisterde hiphopalbums van het jaar op Spotify en zijn succes reikt dan ook ver buiten zijn thuisland. Met “Doja” wil hij nu definitief de wereld veroveren en daar schijnt hij nog eens in te slagen ook.

“Doja” is een nummer op maat van de TikTok-generatie. Amper 97 seconden duurt het gebeuren en er valt dan ook weinig noemenswaardigs te beleven. De hook kennen we al een tijdje en spookt al een geruime week door ons hoofd, maar de rest van “Doja” is iets minder memorabel. De flow is natuurlijk wel nog fijn in het begin, maar varieert net iets te weinig waardoor de track verrassend snel begint te vervelen. Ook de beat mist wat variatie en kan de spanningsboog de anderhalve minuut niet volledig gespannen houden. “Doja” voelt wat als een gemiste kans, waarbij Central Cee zijn potentieel en vaardigheden iets te weinig laat doorkomen en toch zal hij ermee de komende weken en maanden de afspeellijsten van Spotify en co. mee domineren.

Op zondag 21 augustus kan je het fenomeen op Pukkelpop aan het werk zien naast andere hiphopartiesten zoals Jack Harlow, bbno$ en Joey Valence & Brae.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2065 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Central Cee - "Entrapreneur"

Alles wat Central Cee momenteel lijkt te doen, verandert in een gigantisch groot succes. Ondanks dat hij het op vlak van releases…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kid LAROI, Jung Kook & Central Cee - "TOO MUCH"

Hij is nog maar twintig en toch is The Kid LAROI verre van een onbekende. Dankzij de steun van de ondertussen overleden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.