Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lennie Rayen – “Waste Your Time”

De jonge Lennie Rayen steekt nog maar net haar neus aan het venster. Deze “Waste Your Time” is nog maar haar vierde single en is tevens de eerste die ze dit jaar uitbrengt. Het is alsof ze zich graag in een enigma-rol wil wentelen. Zo omschrijft ze zichzelf op haar Spotify-profiel als volgt: ‘hi, i write music. here is that music. thank u for reading. i hope you learned so much about me!!!’ Wij focussen ons dan ook graag op die muziek.

Het begint met een zachte akoestische gitaar die een paar standaard akkoorden speelt. Van zodra de drums invallen klinkt het heel vertrouwd en doet ze ons denken aan Angel Olsen of het zachtere werk van Wolf Alice. Je voelt dat deze jonge artieste nog zoekende is naar wat ze echt wil brengen en ze blijft heel de song met de handrem op spelen. Ze plaatste halfweg wel even een versnelling, maar dan wel eentje die mooi binnen de lijntjes blijft en niet misstaat in het geheel. Af en toe merken we op dat singer-songwriter legende Elliott Smith wel eens een grote fan heeft in Lennie Rayen. De dissonante klanken klinken ons heel bekend in de oren, maar het is zeker geen schande om je te laten inspireren door zulke artiesten.

Ook al klinkt deze “Waste Your Time” best wel oké, heel warm krijgen we het er niet van. Het gevoel dat er dertien van deze songs in een dozijn zitten treedt nogal snel op. Al houden we haar graag met een half oog in het oog in de toekomst want dat ze talent heeft staat buiten kijf. Dat ze zich maar lekker op de muziek focust op dit moment.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.