Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Present – “Dissolve”


Present is een jonge band die grungerock met een frisse twist brengt. Het viertal uit Californië wordt naast grunge ook beïnvloed door de alternatieve muziek uit de nillies en dat is dan ook recept voor hun liedjes. Verder laat hun sound zich ook nog kenmerken door de straffe stem van frontvrouw Alex Hunter, die duidelijk met meerdere zangstijlen raad weet. Aan polyvalentie en verschillende invloeden dus geen gebrek bij Present. Dat bewezen ze ook eerder dit jaar al toen we de single “New” te horen kregen. Hier bouwen ze op voort met het nieuwe “Dissolve”.

“Dissolve” opent meteen met een mysterieuze en onheilspellende sfeer die wordt opgewekt door zacht gitaarspel en de stem van Hunter. Even later zorgen de drums nog voor wat extra dreiging en dat blijft een dikke twee minuten op die manier aanslepen. Gelukkig barst het nummer uiteindelijk toch los en gaan de gitaren volop in overdrive. Tot onze grote spijt duurt dat niet lang en even later wordt de mysterieuze intro nog eens herhaald om zo deze single af te sluiten. Present illustreert op “Dissolve” dat ze zeker wel potentieel hebben, al wordt dit op deze single helaas onvoldoende in praktijk gebracht.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

416 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 62

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn deze absoluut de moeite…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.