Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tramhaus – “Make It Happen”

© Quilla van Lieshou

Het Rotterdamse Tramhaus is een naam die je misschien wel voorbij hebt zien komen, maar nog niet echt kent. De band is echter een veelbelovende groep die we in de gaten moeten houden. Vorig jaar waren ze een van de sensaties in hun thuisstad op Left of the Dial en ook dit jaar zijn ze op meerdere festivals te vinden. Met hun postpunk muziek, vergelijkingen met Viagra Boys en Pixies worden al gemaakt, weten ze de underground in ieder geval al te veroveren. Eind vorig jaar bracht de band hun debuutsingle “I Don’t Sweat” uit en deze werd positief ontvangen. Voor de echte live fans wellicht al bekend, maar “Make It Happen” is nu ook te vinden op de streamingplatformen.

“Make It Happen” is een nummer met een betekenis. Rotterdam gebruikt deze woorden als slogan om de Nederlandse havenstad te promoten voor nieuwe inwoners. Tramhaus kon zich niet vinden in deze absurde leus en heeft met “Make It Happen” een cynische draai aan de slogan gegeven. Het lied begint ingetogen en bouwt met fijn gitaarwerk op naar het refrein dat bestaat uit de simpele tekst ‘Rotterdam, make it happen’. Dit wordt geschreeuwd met een Rotterdams accent en heeft een hoog meezinggehalte. Wij kunnen ons al voorstellen dat dit nummer het live goed doet. Gedurende het lied zijn er ook nog wat amusante riffjes te horen die het nummer laten uitblinken in eenvoud. Met de videoclip, die ook zeker de moeite waard is om te bekijken, maakt Tramhaus een statement tegen het slopen van oude arbeiderswijken om daar duurdere woningen te plaatsen. De Rotterdamse band levert met “Make It Happen” een goed nummer met misschien nog wel een fraaiere betekenis.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

17 posts

About author
houdt van truffel
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

23 nieuwe namen maken line-up van Absolutely Free Festival compleet!

Een gratis festival met een coole affiche op de gronden van een oude mijnsite? Dat moet Absolutely Free Festival zijn! Het tweedaagse…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City 2024 kondigt Tramhaus als curator aan en lost al eerste lading namen

Voor wie graag de muzikale diamanten van morgen ontdekt in eigen land, is Sonic City al langer een van de places to…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.