Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELISA – “Perspective”

JELISA is een echte duizendpoot. De Nederlandse was eerst actrice en danseres, maar nu combineert ze modellenwerk met een muzikale carrière. Als Amsterdamse met Zuid-Amerikaanse en Surinaamse roots kent ook haar muziek heel wat invloeden. Geïnspireerd door de jazz en soul van de jaren 1970 (denk aan Prince en Stevie Wonder) geeft ze aan haar eigen muziek ook een frisse, hedendaagse toets. Dit hoorden we op haar eerdere twee singles, “Leave Me Be” en “Sometimes”. Vandaag brengt ze ons haar nieuwste, “Perspective”.

“Perspective” is een nummer met een teleologische insteek. Een complex doolhof, ook wel eens het leven genoemd, doet JELISA zoeken naar een doel. In een eeuwig uitdijende, complexer wordende maatschappij is dat alleen maar moeilijker voor jonge mensen. Een soepele melodie en een ondeugend lachje leiden ons binnen in een zwoele souljazz-compositie. Vocaal komt JELISA jazzy uit de hoek en weet ze goed haar verhaal te vertellen. Muziek en stem bevinden zich in een mooi, zwevend evenwicht. Een klein stukje parlando, met het nodige groovy baslijntje, doet ons nog even terugdenken aan de coronacrisis: ‘I’ve come to an age where I need freedom and space / But now we’re stuck in a cage while I’m craving for a stage.’ Afsluitend krijgen we nog een klein stukje strijkers die abrupt afsluiten. Er is niets al te speciaals gaande in “Perspective”, maar het kan ons wel smaken.

Facebook/ Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN - "I Got You"

WILSN verscheen al een tijdje geleden op onze berenradar en scoorde goede punten door haar gezellige muziek. Haar nummers bevatten steeds een…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.