Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flasher – “I’m Better”

© Will Matsuda

De naam Flasher doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen, toch maakt het duo al jaren muziek. In 2018 bracht de band uit Washington D.C., toen nog een trio, hun eerste album uit. De muziek was te beschrijven als postpunk met een laagje synthpop. Naar eigen zeggen was het proces om dit album te maken zo heftig dat gezamenlijke therapie nodig was. Na jaren zonder nieuwe muziek uit te brengen, maakte Flasher begin dit jaar bekend dat ze voortaan verder zullen gaan als duo. Hierbij werd ook meteen de nieuwe plaat Love Is Yours aangekondigd. De eerste singles van deze plaat, “Sideways” en “Love Is Yours“, klinken een stuk dromeriger en minder postpunk dan hun eerdere werk.

De nieuwe single “I’m Better” ligt muzikaal in dezelfde lijn als haar voorgangers “Sideways” en “Love Is Yours”. Het nummer gaat over het vinden van plezier en vrijheid na het uitgaan van een toxische relatie. Teksten als ‘Don’t think of you’ en ‘I’m working hard’ onderschrijven dit, en genoeg mensen zullen zichzelf hierin herkennen. Van begin tot eind wordt de zang vergezeld door gitaren, waardoor het voelt alsof we door het lied zweven. Dit gitaarwerk laat zien dat het duo haar punkroots niet is vergeten.

Duidelijk is dus dat Flasher een nieuwe kant op is geslagen, maar nog wel als Flasher klinkt. Met “I’m Better” levert het duo een speels nummer af waar we fan van zijn. Het album Love Is Yours verschijnt op 17 juni.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 posts

About author
houdt van truffel
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.