Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gordi – “Way I Go”

© CPU – Peter Verstraeten

De Australische Sophie Payten koos niet de meest ideale periode om haar tweede langspeler uit te brengen. Gelukkig voor de plaat werd de eerste pandemiezomer getekend door isolement en tijd voor introspectie, elementen die Our Two Skins net ten goede kwamen. Toch hebben we ergens het gevoel dat het album – hoewel een pareltje dat we nog steeds regelmatig op onze platenspeler leggen – niet zijn volledige potentieel wist te benutten. De tijden zijn inmiddels veranderd, zo konden we Gordi enkele weken geleden nog in het voorprogramma van The Tallest Man On Earth zien en vuurt ze met “Way I Go” een nieuwe single op de wereld af.

Vocalen om bij weg te dromen en niet al te gecompliceerde gitaarlijntjes vormen een eenvoudige, maar solide basis voor “Way I Go”. Het nummer moet het dan ook van die simpliciteit hebben. Wie vertrouwt is met het werk van de Australische zal al gauw merken dat de rode draad van haar in 2020 verschenen album doorgetrokken wordt en het verhalende aspect op de voorgrond blijft. Bij menig artiest zouden we ‘A well that never dries / A fire that never dies / And through the stormy times / You will know me and I will know you’ ontzettend cliché vinden klinken, maar door het bijzondere timbre van Gordi krijgt het geheel een extra dimensie. Perfect voor wanneer de zon zachtjes ondergaat of net voor die dagen waarop je veel te laat uit je bed rolt en uiteindelijk besluit alles een dagje op een paar versnellingen minder te doen. De wereld draait al snel genoeg.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gordi - "Broke Scene"

In de zomer van 2020, een periode gekenmerkt door isolement en introspectie, verscheen de tweede langspeler van Gordi. Our Two Skins wist…
InstagramLiveRecensies

The Tallest Man On Earth @ Het Depot: De mooiste, in het zweet badende man ter wereld

Het was alweer geleden van 2019 dat The Tallest Man On Earth neerstreek in België. Kristian Matsson stelde toen zijn laatste album…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gordi & Alex Lahey - "Dino's"

De Australische artiesten Gordi en Alex Lahey hebben los van elkaar hun strepen in de muziekwereld al verdiend. Zo bracht Gordi voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.