Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chicago – “If This Is Goodbye”

Chicago is een band die spreekwoordelijk al een eeuwigheid meegaat en toch is de band in België allesbehalve welbekend. Hun grootste hit is “Hard To Say I’m Sorry“, die je misschien wel zou herkennen mocht je het horen. Aanvankelijk maakte Chicago vrij zachte rockmuziek met enkele jazzinvloeden maar inmiddels is het al vrij moeilijk om de band nog in een hokje te plaatsen. Na 24 studioalbums lijkt de band nog altijd van geen ophouden te weten want ze komen nu met hun eerste nieuwe single sinds het vrij zwakke kerstalbum die in 2019 werd uitgebracht.

Op “If This Is Goodbye” horen we meteen al enkele trompetten en vrij direct volgt de zang, die zo vrolijk klinkt dat het misschien zelfs wat te vrolijk is. Het refrein zal wel even blijven hangen, al weten we niet of dat in dit geval een positief gegeven is. Wat ons ook opvalt aan het refrein is dat het verdacht veel lijkt op “ME!” van Taylor Swift en Brendon Urie. Het geheel is te klef en te clichématig om van een goede single te spreken en zelfs de leuke trompetten weten “If This Is Goodbye” niet te redden. Het mag duidelijk zijn dat er van rock helemaal niets overblijft bij Chicago en dat is best wel treurig te noemen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Chance the Rapper - The Big Day (★★): Geen reden tot feest

Het levensverhaal van Chance the Rapper leest als een sprookje. Geboren in een van de betere wijken van Chicago, als kind van…
LiveRecensies

Saba @ Botanique: Een overgave aan talent in de warme gloed van de Rotonde

Hij zit in de hoek van artiesten Noname, Smino en Chance. De hoek waar momenteel de prijzen vallen dus en oprecht geloof…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whitney - You and me

Hoezee! Whitney, de indierevalatie van twee zomers geleden met leden van onder andere Unknown Mortal Orchestra, brengt nieuw materiaal uit. Wie cynisch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.