Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KH – “Looking at Your Pager”

Four Tet draait al meer dan twintig jaar mee in de muziekwereld en switcht daarbij tussen allerhande aliassen. 00110100 01010100 en ⣎⡇ꉺლ༽இ•̛)ྀ◞ ༎ຶ ༽ৣৢ؞ৢ؞ؖ ꉺლ passeerden al de revue, maar voor een nieuwe single kiest de Engelse dj voor het iets minder cryptische KH, naar zijn initialen Kieran Hebden. Hij speelde “Looking at Your Pager” voor het eerst op Lost Village Festival en werd achteraf overspoeld met de vraag naar een officiële release. Aangezien het nummer een sample bevat uit 2000-hit, “No More (Baby I’ma Do Right)”, moest Kieran even zwoegen voor een goedkeuring, maar na een jaar is het gelukt, en geen dag te vroeg.

In 2019 dropte Kieran onder KH “Only Human”, een succesvol nummer met diepdonkere bassen, maar weliswaar nog een pak luchtiger dan het vettige “Looking at Your Pager”. Deze nieuwe hakt er meteen in. KH verwerkte de gezongen strofes uit de sample tot een extreem gecomputerd, psychedelisch hoog en dun stemmetje. Halverwege het nummer zijn we even verlost van de diepste bas en krijgen we een aangenaam fonkeltje in de plaats. Even later keren de bassen terug en zo eindigt het nummer even intens als het begon. Als je “Looking at Your Pager” in het openbaar opzet, besef dan dat je sowieso inlevend met je hoofd zit te schudden! Voor een clubby totaalervaring raden we ook de bijbehorende video hieronder aan.

Kieran Hebden staat als Four Tet op Pukkelpop op 21 augustus en op Lowlands op 19 augustus.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.., Skrillex & Four Tet - "Baby again.."

Als we het hebben over dé rijzende ster van de afgelopen maanden binnen het muzieklandschap, dan zou Fred again.. ongetwijfeld tussen de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. - Actual Life 3 (January 1 - September 9 2022) (★★★½): Diepblauwe clubvibes

Tot een dik jaar geleden waren het enkel de muzieksnobs die de naam Fred Gibson al eens voorbij hadden zien komen. Vandaag…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.