Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Shady Baby – “Come To Life”

Shady Baby is een spiksplinternieuwe band uit de Engelse havenstad Brighton. De band is voornamelijk beïnvloed door de sound van muzikale stromingen zoals Britpop, alsook de Madchester-scene. Volgende maand treden ze voor de eerste keer op buiten hun veilige thuishaven en dat zullen ze doen in The 100 Club, de iconische concertzaal waar onder meer The Rolling Stones al optraden. Shady Baby treedt daar trouwens niet alleen op, ze spelen samen met andere bands die net zoals zij onder contract staan bij Nice Swan Records.

Shady Baby is duidelijk niet van plan om er veel doekjes rond te winden. “Come To Life” opent met wat wilde drums alvorens de elektrische gitaren en de zang erbij komen. Het nummer zet zich verder met dezelfde drie elementen en afgezien van licht variërend gitaarspel doorheen deze single, is er maar vrij weinig dat er echt in slaagt om ons aandachtig te houden en te imponeren. De sound van “Come To Life” is er eentje van dertien in een dozijn en dus kunnen we stellen dat de sound van Shady Baby allesbehalve vernieuwend is. Verder zou het ook allemaal wat minder gepolijst mogen zijn, want momenteel hebben we het gevoel dat deze single platgeproducet is. Desalniettemin hopen we dat Shady Baby in de toekomst een eigen sound weet te vinden die ons weet te overtuigen.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.