Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Medicine Cabinet – “The Signs”

© Tom Marshak

Dat we bij Dansende Beren fan zijn van de band Sports Team, is geen geheim. Dat de band die een tijdje geleden hun voorprogramma verzorgde nu ook een plaats in ons hartje krijgt, stond haast in de sterren geschreven. Medicine Cabinet, het vijftal uit de Schotse hoofdstad Glasgow, brengt nu met “The Signs” ook eindelijk een eerste nummer uit. Dat de twee vrouwen en drie mannen al op de radar van heel wat magazines stonden, hebben ze te danken aan hun livereputatie. We hopen dan ook dat ze die binnen afzienbare tijd ook eens binnen onze landsgrenzen komen waarmaken, want dit debuut smaakt naar meer!

“The Signs” haalt de kaap van drie minuten niet en op die korte periode vervelen we ons geen seconde. Al vanaf de eerste noten glinstert het nummer in goudgele zonnestraaltjes dankzij de zomerse gitaarklanken, begeleid door de zachte stem van de frontvrouw. Geleidelijk aan komt er wat meer tempo in de single, wat ook het onderwerp wat extra kracht bijzet. Zo gaat de track over vallen en opstaan, met de nadruk op dat laatste. Blijven proberen, ook al snap je er niets van. En zelfs al lukt het helemaal niet, ooit zal alles zo opgewekt zijn als dit nummer. Medicine Cabinet lijkt nu in elk geval de vruchten te plukken van dat vallen en opstaan, want deze “The Signs” verdwijnt zonder twijfel in onze afspeellijst.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1304 posts

About author
't is oke.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.