Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post Malone – “Cooped Up” (feat. Roddy Ricch)

© CPU - Nathan Dobbelaere

© CPU – Nathan Dobbelaere

Weinig artiesten op deze planeet zijn momenteel zo populair en succesvol als Post Malone. De sympathieke en charismatische Amerikaan brak in 2015 door met “White Iverson”, een onverwachte hit die alleen al in de Verenigde Staten meer dan acht miljoen keer over de toonbank ging. De stempel van ‘one hit wonder’ kon hij gelukkig snel van zich afschudden mede dankzij “Congratulations” en een goed onthaald debuutplaat Stoney. Het groeiende succes motiveerde Post Malone des te meer om er nog harder voor te gaan en zo evolueerde ook zijn muzikale stijl steeds meer. Op 3 juni brengt hij zijn vierde album Twelve Carat Toothache uit met features van onder Doja Cat, The Weeknd, The Kid LAROI en Fleet Foxes-frontman Robin Pecknold. Voor zijn nieuwe single “Cooped Up” werkte hij deze keer samen met hiphopper Roddy Ricch en producer Louis Bell.

Post Malone stelt weinig tot zeer zelden teleur, maar echt warm lopen we niet van zijn nieuwste “Cooped Up”. Het eentonige nummer heeft redelijk weinig om het lijf en voelt bij momenten iets te veel aan als een herkauwde versie van zijn voorgaande hits. Het refrein is oppervlakkig en klinkt redelijk corny waardoor het niet al te snel blijft hangen. Ook de strofes zijn maar matig uitgewerkt en geven “Cooped Up” niet de nodige dynamiek om een blijvende indruk te kunnen nalaten. De bijdrage van Roddy Ricch kan daar ook maar weinig verandering in brengen. Een gemiste kans van Post Malone en dus hopen we dat Twelve Carat Toothache toch wat meer avontuur en vernieuwing brengt.

Voorlopig geen Post Malone op een Belgisch festival deze zomer, maar Roddy Ricch maakt op zaterdag 9 juli wel de oversteek naar ons land voor een optreden op Les Ardentes in Luik.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1721 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Post Malone - Twelve Carat Toothache (★★½): Op zoek naar licht

Niet veel mensen kunnen zeggen dat hun muziek meer dan 25 miljard keer is beluisterd op Spotify, maar Post Malone kan dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mallrat - "Your Love"

Bijna drie jaar geleden ontmoetten we Mallrat voor het eerst in de legendarische rode backstage van de Ancienne Belgique, waar ze toen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Anderson .Paak, Roddy Ricch, Burna Boy en meer naar Les Ardentes 2022!

Les Ardentes strooit de laatste dagen weer met flink wat namen en is goed op weg om zijn strafste line-up tot nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.