Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post Malone – “Cooped Up” (feat. Roddy Ricch)

© CPU - Nathan Dobbelaere

© CPU – Nathan Dobbelaere

Weinig artiesten op deze planeet zijn momenteel zo populair en succesvol als Post Malone. De sympathieke en charismatische Amerikaan brak in 2015 door met “White Iverson”, een onverwachte hit die alleen al in de Verenigde Staten meer dan acht miljoen keer over de toonbank ging. De stempel van ‘one hit wonder’ kon hij gelukkig snel van zich afschudden mede dankzij “Congratulations” en een goed onthaald debuutplaat Stoney. Het groeiende succes motiveerde Post Malone des te meer om er nog harder voor te gaan en zo evolueerde ook zijn muzikale stijl steeds meer. Op 3 juni brengt hij zijn vierde album Twelve Carat Toothache uit met features van onder Doja Cat, The Weeknd, The Kid LAROI en Fleet Foxes-frontman Robin Pecknold. Voor zijn nieuwe single “Cooped Up” werkte hij deze keer samen met hiphopper Roddy Ricch en producer Louis Bell.

Post Malone stelt weinig tot zeer zelden teleur, maar echt warm lopen we niet van zijn nieuwste “Cooped Up”. Het eentonige nummer heeft redelijk weinig om het lijf en voelt bij momenten iets te veel aan als een herkauwde versie van zijn voorgaande hits. Het refrein is oppervlakkig en klinkt redelijk corny waardoor het niet al te snel blijft hangen. Ook de strofes zijn maar matig uitgewerkt en geven “Cooped Up” niet de nodige dynamiek om een blijvende indruk te kunnen nalaten. De bijdrage van Roddy Ricch kan daar ook maar weinig verandering in brengen. Een gemiste kans van Post Malone en dus hopen we dat Twelve Carat Toothache toch wat meer avontuur en vernieuwing brengt.

Voorlopig geen Post Malone op een Belgisch festival deze zomer, maar Roddy Ricch maakt op zaterdag 9 juli wel de oversteek naar ons land voor een optreden op Les Ardentes in Luik.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2034 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsFeaturesRecensies

Taylor Swift - The Tortured Poets Department (★½): Dagboek van een tienermeisje met een gebroken hart

Taylor Swift, ofwel heb je ze op een gouden sokkel staan, ofwel kan je ze niet uitstaan. Swifties vinden haar teksten geniaal,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.