Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MID CITY – “Choc Mint”

© Nick Manuell

MID CITY is een Australische band die voornamelijk succes kende in thuisland Australië. In 2019 kwam daar verandering in toen hun single “Bad Habits” gedeeld werd door podcaster Ollie Shultz. Er werd meteen een kettingreactie in gang gezet en niet zo veel later stond “Bad Habits” in verschillende Duitse hitlijsten. In 2020 verscheen de meest recente ep Wishing for the Best en dat is toch al weer een eindje geleden. Het werd dan ook tijd dat de mannen van MID City een vervolg breiden aan hun succes van voor de pandemie.

Met “Choc Mint” doet MID CITY niet zozeer een gooi naar een nieuwe hitsingle, al is het wel een heerlijk nummer. “Choc Mint” opent met een repeterende synthesizer en bas alvorens de zang van frontman Joel Griffith daarbij komt. Griffith klinkt overigens als het kleine, bozere broertje van Brandon Flowers, zoals gitarist Ben Woodmason het prachtig weet te verwoorden. Naast de zang zijn het voornamelijk de energieke drums en de korte, doch strakke riffs die deze single boeiend weten te houden. MID CITY klinkt hier als een ietwat agressievere mengelmoes van The Killers en Bloc Party die gecombineerd wordt met wat eigen, originele elementen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.