FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

AMOK kondigt Alabaster dePlume, MDCIII, mòs ensemble en 6 andere namen aan

© Chris Almeida

AMOK is binnenkort toe aan haar vierde editie. Het festival nodigde de voorbije jaren al verschillende spannende namen uit op tal van locaties in de Brugse binnenstad. Vaak in de regionen van de jazz, maar evenveel er buiten en ook disciplines als woord en performance worden nooit over het hoofd gezien. Vandaag kondigt organisator KAAP aan dat AMOK 2022 van 29 september tot 9 oktober zal doorgaan en worden de eerste namen bekendgemaakt.

De eerste opvallende naam op de affiche is Alabaster dePlume op donderdag 6 oktober. De Londense jazzmuzikant zorgt altijd voor eigenzinnige optredens vol warmte, poëzie en energie. Met zijn nieuwe plaat GOLD onder de arm, kan het niet anders dan een onvergetelijk concert worden dat veel mensen zeker en vast zal verrassen.

Maar alvorens het zover is, wordt AMOK traditiegetrouw op gang gezet met de AMOKATHON. Op donderdag 29 september kunnen we van locatie naar locatie hollen om tal van getalenteerde Belgische muzikanten aan het werk te zien. Deze editie staat in het kader van W.E.R.F. Records dat zijn dertigste verjaardag viert. Daarom gaat de organisatie voor een brede selectie die de gevarieerdheid van het label in de verf zet.

Zo zal MDCIII (Mattias De Craene, Simon Segers, Lennert Jacobs) hun gloednieuwe plaat Drawn In Dusk in première voorstellen, krijgen we een sneak peak van de toekomstige plaat van Vitja Pauwels te horen, flirt het kersvers trio SPOOK (Nicolas Rombouts, Filip Wauters, Simon Segers) met invloeden uit de americana en is er een unieke samenwerking tussen het bombastische Don Kapot en niemand minder dan Fulco Ottervanger.

Verder speelt ook het ingetogen mòs ensemble (met zangeressen Marta Del Grandi, Roos Denayer en Astrid Creve) en MARIS, die vorig jaar verstek moet geven, maar deze editie terug is met haar betoverende muziek. Tenslotte komt de gerenommeerde drummer Karen Willems haar nieuwe project voorstellen. Samen met de saxofonisten John Snauwaert, Vincent Brijs en Marc De Maeseneer vormt ze het kwartet Terre Soul Four die hun nieuwe plaat zal komen voorstellen.

Binnenkort worden er meer namen bekend gemaakt.

Informatie en tickets kan je vinden op de website.

Related posts
LiveRecensies

De Ambassade, Black Flower, Han Bennink, Borokov Borokov en meer @ Push The Button: Gewaagd programmeren werkt

Onze muziekpodia zijn een lange tijd onbetreden geweest, maar veel concertorganisatoren hebben tijdens het lockdowntijdperk niet stilgezeten. Nieuwe muziekfestivals en -concepten schieten…
LiveRecensies

Le Guess Who? 2021 (Dag 3): Een festival, tot de klok lockdown slaat

Het is gebeurd – en nee, de slimste mens viert nog even niet zege. Dat niet, maar wel de volgende (althans gedeeltelijke)…
LiveRecensies

Le Guess Who? 2021 (Dag 2): Vrouwelijke stilte

De tweede dag van Le Guess Who? werd getekend door onzekerheden. Zou door de nieuwe Nederlandse maatregelen het festival halverwege moeten halthouden?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.