Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ONI – “Secrets” (feat. Iggy Pop & Randy Blythe)

Behalve de echte metalliefhebbers zijn er maar weinig mensen die ooit al van ONI hebben gehoord. De progmetalband ontstond in 2014, maar heeft sindsdien nog maar één album uitgebracht, en na de ep Alone (2019) werd het al helemaal stil. Daar komt nu eindelijk verandering in: opvolger Loathing Light zal op 17 juni verschijnen en de band loste vandaag hun derde single op het publiek, dat ongetwijfeld groter zal zijn dan bij hun vorige releases. Eerder verschenen al “The Lie” en “War Ender”, waarop wordt samengewerkt met City Morgue.

Voor “Secrets” hebben de mannen van ONI de hulp ingeschakeld van niemand minder dan punkrocklegende Iggy Pop en Randy Blythe, die we kennen als zanger van Lamb of God. Al vanaf de start horen we de oh zo herkenbare stem van Iggy Pop die wordt vergezeld van enkele rustige pianoakkoorden. Die kalmte duurt evenwel niet lang, want na nog geen halve minuut barst de hel los; de hevige gitaarriffs vliegen ons om de oren en de stem van Blythe zorgt ervoor dat we ons in een moshpit gaan wanen. Het refrein is wat verfijnder en de vocalen doen het daar even rustiger aan, wat voor wat fijne afwisseling zorgt. Met dank aan enkele snelle gitaarsolo’s blijft enige verveling veraf. Ondanks dat we wat meer Iggy Pop hadden willen horen op deze single, moeten we toch zeggen dat “Secrets” heel goed in elkaar zit.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

183 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iggy Pop - Every Loser (★★★): Van het ene uiterste in het andere

Het jaar is nog maar net begonnen, maar het eerste album van een levende legende is al een feit. De vijfenzeventigjarige Iggy…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iggy Pop - "Strung Out Johnny"

Wie graag onder de kerstboom het nieuwste Iggy Pop-album had gevonden, heeft pech. Zijn negentiende soloalbum Every Loser verschijnt namelijk pas volgend jaar,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.