Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lit – “Mouth Shut”

Rond de eeuwwisseling vergaarde Lit wereldfaam. Het waren de hoogdagen van MTV en de video voor “Miserable” met Pamela Anderson werd gretig opgepikt door de muziekzenders. Die andere grote hit “My Own Worst Enemy”, met de legendarische openingsriff, had hen daarvoor al op de kaart gezet. Maar zoals vaker voor two-hitwonders verdwenen ze stilletjes van het toneel. Nu het poppunkgenre terug de kop opsteekt en het retroaspect een grote factor blijkt te zijn in de herwonnen populariteit, verschijnen de heren van Lit nu ook terug op de bühne.

“Mouth Shut” is de derde single die we te horen krijgen uit nieuwe album Tastes Like Gold dat op 17 juni verschijnt. Gitarist Jeremy Popoff wist al te melden dat ze de oude sound van Lit wouden terugvinden, maar dan met een hedendaagse productie. Hij sloeg de nagel op de kop, want dit is exact hoe deze song klinkt. De gitaar klinkt qua sound heel nineties, waardoor je direct gekatapulteerd wordt in de tijd. Als klap op de vuurpijl maakt gitarist Adrian Young van No Doubt zijn opwachting, waardoor we helemaal terug aanbelanden in het verleden.

Het leven was twintig jaar geleden een stuk eenvoudiger en dit nummer neemt je mee naar die tijd. Soms moet het allemaal niet zo complex zijn, net zoals op deze “Mouth Shut”. Dit is, net zoals de vorige twee singles, een leuke poprocksong die lekker in het gehoor ligt.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.