Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DAISY – “HUBBA BUBBA”

daisy

© Seannie Bryan

Er zijn artiesten die niet zo goed weten wat voor muziek zij precies willen maken, maar er zijn ook artiesten die een helder beeld hebben van wat zij willen uitbrengen. De Amerikaanse band DAISY behoort tot die laatste categorie: zij maken, naar eigen zeggen, muziek om op te zoenen. Dit is een hele specifieke omschrijving, maar wel eentje waar wij ons in kunnen vinden. De ep S.O.M.E. die het viertal vorig jaar de wereld inbracht, vormt namelijk de perfecte, dromerige soundtrack voor een zwoel zomeravondje met je lief. Met de nieuwste single “HUBBA BUBBA” slaat DAISY een andere weg in, eentje die wat minder zwoel en dromerig is, maar nog steeds overduidelijk geïnspireerd op verliefdheid en alles wat hierbij komt kijken.

“HUBBA BUBBA” gaat over een spannende zomerliefde waarvan je weet dat het helemaal nergens heen zal gaan. Het nummer is een contrast tussen opwinding en verwarring, maar is ook acceptatie van een gedoemde relatie. ‘You’re not the one for me,’ zingt leadzangeres Daisy Hamel-Buffa dan ook stellig. Die mix van emoties wordt niet alleen hoorbaar gemaakt in de tekst en door Daisy’s stem, maar ook door de harde, chaotische drums en baslijn die gedurende het hele nummer sterk aanwezig zijn. “HUBBA BUBBA” is duister en aanstekelijk op de beste manier en kan nog wel eens het lijflied worden voor iedereen die zich in een soortgelijke liefdessituatie bevindt deze zomer.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

256 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pond - "Daisy"

Na de singles “Burnt Out Star” en “Sixteen Days”, bracht Pond een volgend nummer uit dat op hun achtste album Tasmania zal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wavves - "Million Enemies"

Op 19 mei komt You’re Welcome, de nieuwste plaat van Wavves, uit. De band deelde daaruit eerder al drie songs: de titeltrack, “Daisy” en “Animal”….
Nieuwe singles

Filmpje van de week 10 - 16 augustus

Het is midden augustus en de bands zijn nog steed in zomermodus, maar de filmpjes allerminst. Al zaten er deze week niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.