Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Automatic – “Venus Hour”

© Logan White

Het Amerikaanse postpunktrio Automatic bereidt zich voor op een drukke zomer met de release van een tweede langspeler binnenkort. Na debuutplaat Signal in 2019 gaan deze vrouwen met een ingetogen attitude verder op hun elan. “Venus Hours” is de tweede single van het nieuwe album Excess. Begin maart kregen we al een eerste voorsmaakje in de vorm van “New Beginning”.

Zoals wel vaker bij het trio uit Los Angeles, is het Halle Saxon-Gaines die met een basriff het fundament legt waarop Lola Dompé (drums) en vooral Izzy Glaudini (zang, synths) de rest van het nummer vorm geven. Dompé en Glaudini wisselen de zanglijntjes af met een catchy deuntje die nog even in je hoofd blijft hangen als je niet oplet. Aan het einde schroeft Dompé het tempo op door zich helemaal te laten gaan op haar hi-hat, Matt Helders (Arctic Monkeys) zou ongetwijfeld goedkeurend geknikt hebben.

Voor baanbrekende muziek moet je niet bij Automatic zijn, maar het is net de simpliciteit en onschuldige kinderlijkheid waarmee ze een publiek weten te bereiken. Het is ook niet voor niets dat ze het voorprogramma hebben mogen spelen van onder andere Osees, Parquet Courts en Tame Impala.

Tweede album Excess komt uit op 24 juni op het label Stones Throw.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Omni - "Plastic Pyramid" (feat. Izzy Glaudini)

Wij zagen Omni voor het eerst op Sonic City in 2019, een grote week na de uitgave van derde album Networker. Sindsdien…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Lounge Society - Tired Of Liberty (★★★★★): Debuutalbum voor de geschiedenisboeken

In een genre waar topbands als Fontaines D.C., IDLES en Viagra Boys de dans bepalen, is het als nieuwe band niet altijd…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dog Race - "Terror"

Om de zoveel tijd duikt er in het muzieklandschap weer een nieuw postpunkbandje op, en zo kunnen we deze keer kennismaken met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.