Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hovvdy – “Town”

© Taylor Clark

Hovvdy, de Amerikaanse indiefolkband uit Texas, is terug met een nieuwe single “Town”. Het is het tweede nummer dat het duo uitbrengt na de release van “Everything” in maart. Die twee nieuwe singles zijn allebei een overblijfsel van de opnames van hun album True Love dat vorig jaar uitkwam. True Love vormde het album waarmee Hovvdy doorbrak en werd in 2021 door verschillende muziekcritici bejubeld. “Town” werd gecoproduceerd met Andrew Sarlo die reeds samenwerkte met Big Thief, Bon Iver en Local Natives.

Charlie Martin en Will Taylor staan vooral bekend om hun verhalende teksten in nummers. Ze zingen verlangend over wat verloren is en wat overblijft. Over de kleine momenten die de overgang naar volwassenheid iets zachter maken. Dit klinkt misschien als typisch indierockadolescentfetisjisme, maar de openhartige reflexiviteit in Hovvdy’s liedjesteksten waakt tegen oversentimentaliteit. Op “Town” leggen ze de focus dan ook op een gelaagde en opzwepende instrumentaliteit. De emotionele intensiteit is ingebed in de stijgende gitaren en de dynamische harmonieën.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amber Arcades - "True Love"

Sinds 2012 maakt Annelotte de Graaf muziek, al kennen we haar beter als Amber Arcades. De Nederlandse doet het niet alleen in…
InstagramLiveRecensies

Fleet Foxes @ De Roma: Onderdompelen in een bad van hemelse harmonieën

Fleet Foxes bestaat intussen al bijna twintig jaar, maar heeft op die lange periode slechts vier langspelers en twee eps op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Mountain Goats - Bleed Out (★★★½): Nerdy liefdesbrief aan oude actiefilms

De Amerikaanse indiefolkband The Mountain Goats gaat nu al bijna drie decennia lang mee en brengt quasi jaarlijks een album uit zonder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.