Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hovvdy – “Town”

© Taylor Clark

Hovvdy, de Amerikaanse indiefolkband uit Texas, is terug met een nieuwe single “Town”. Het is het tweede nummer dat het duo uitbrengt na de release van “Everything” in maart. Die twee nieuwe singles zijn allebei een overblijfsel van de opnames van hun album True Love dat vorig jaar uitkwam. True Love vormde het album waarmee Hovvdy doorbrak en werd in 2021 door verschillende muziekcritici bejubeld. “Town” werd gecoproduceerd met Andrew Sarlo die reeds samenwerkte met Big Thief, Bon Iver en Local Natives.

Charlie Martin en Will Taylor staan vooral bekend om hun verhalende teksten in nummers. Ze zingen verlangend over wat verloren is en wat overblijft. Over de kleine momenten die de overgang naar volwassenheid iets zachter maken. Dit klinkt misschien als typisch indierockadolescentfetisjisme, maar de openhartige reflexiviteit in Hovvdy’s liedjesteksten waakt tegen oversentimentaliteit. Op “Town” leggen ze de focus dan ook op een gelaagde en opzwepende instrumentaliteit. De emotionele intensiteit is ingebed in de stijgende gitaren en de dynamische harmonieën.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West & XXXTentacion - "True Love"

Voor de ene is Ye een genie, voor de ander een krankzinnige. Op muzikaal vlak heeft hij toch al ontzettend veel bereikt,…
AlbumsRecensies

Charlie Hickey - Nervous At Night (★★★★): Omringd door muzikale talenten

Slechts eenentwintig is hij, maar Charlie Hickey laat vandaag met Nervous At Night toch maar even een debuutalbum op de wereld los….
AlbumsRecensies

Tomberlin - i don’t know who needs to hear this… (★★★½): Knutselen met leegte

Sarah Beth Tomberlins onconventionele reis in de muziek heeft de weg vrijgemaakt voor haar diepzinnige, introspectieve liedjesteksten. Van het loskomen van haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.