Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleepers’ Reign – “Your Pet Friend”

Sleepers’ Reign is een groep die uitvoerig de tijd neemt om haar muziek te verfijnen alvorens die te delen met het grote publiek. De band werd in 2012 al tweede in Humo’s Rock Rally, een jaargang waarin Compact Disk Dummies zegevierde en Tourist nog niet als MC door het leven ging. Een debuutplaat volgde pas vier jaar later met King into Delight. Springerige indiepopnummers, zoals “9000 Years”, wisselden er fijnere mozaïekjes, zoals “Crushed Before Collision”, af. Daarna brak een lange slaap aan. Tot de groep enkele dagen geleden aankondigde dat er nieuw werk aankwam en ze ons prompt een nieuw nummer cadeau deden.

“Your Pet Friend” wordt na een wazige, vervormde intro op gang getrokken door drumwerk dat de ruggengraat van het nummer zal vormen. Wanneer de band zweverig mee neuriet, wanen we ons weer als een tiener op onze slaapkamer, onbekende indieparels ontdekkend op obscure internetblogs. Gezelligheid is duidelijk nog steeds troef voor Sleepers’ Reign. Op de tweede helft van het nummer neemt de uitstekende stem van de zanger de spotlight prominent over. Dat die in de hoogte uit de voeten kan, is al lang geen verrassing meer, maar de nadrukkelijke manier waarop ze verder en verder rondzweeft, geeft het nummer een grootser, mysterieuzer geluid dan we van hen gewoon zijn.

Sleepers’ Reign is overduidelijk terug en daar zijn we blij mee. Hoe lang ze terug zijn, is ons een raadsel, maar afgaande op de vorige pauzes kunnen we iedereen aanraden ervan te genieten alvorens de groep weer in winterslaap gaat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Charlie Hickey - Nervous At Night (★★★★): Omringd door muzikale talenten

Slechts eenentwintig is hij, maar Charlie Hickey laat vandaag met Nervous At Night toch maar even een debuutalbum op de wereld los….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Carthage - "Wake up"

Dat de naam Carthage ons niet zo bekend voor komt, is makkelijk te verklaren. Dit Belgische indiepopduo heeft zijn debuutsingle “Look” nog…
AlbumsRecensies

Team Me - Something in the Making (★★★): Tussen extase, guilty pleasure en goedkoop sentiment

In 2011 stond Team Me met hun debuutplaat al eens aan de rand van een bescheiden internationale doorbraak. De band won het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.