Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Silver Liz – “Thousand”

Dat muziek mensen samenbrengt, weten we. Soms gaat het echter verder dan een dronken dansduel of een arm rond de schouder tijdens dat ene meezinglied. Carrie en Matt Wagner ontmoetten elkaar in een repetitiekamer aan hun universiteit. Na een babbel kwamen ze erachter dat ze allebei enorme fans waren van The Strokes en een paar jaar later waren ze getrouwd. Het kon niet anders dat hun gedeelde passie voor muziek uiteindelijk tot een eigen project zou leiden. In 2016 lanceerden ze dus Silver Liz, waarmee ze als duo alles van shoegaze tot akoestische pop uitbrengen. “Thousand” is hun tweede single van dit jaar.

De intro zou je doen vermoeden dat je wordt klaargestoomd voor een stevige portie noiserock. Niets is echter minder waar. De gesatureerde drums worden al snel een toontje lager gezet en maken plaats voor een brave beat, een charmante akoestische gitaar en snoezige zang. ‘It’s like you die one thousand deaths’, klinkt het. De filmliefhebbers onder ons kunnen dankzij deze zin meteen de link leggen met de videoclip, die fragmenten toont uit Cléo de 5 à 7 van de regisseuse Agnès Varda. De film volgt een vrouw die vergaat van de angst, terwijl ze de resultaten voor een kankertest afwacht. We vrezen allemaal wel eens voor ons noodlot, maar weinigen slagen erin om die verontrusting zo prachtig vorm te geven als Silver Liz. Het duo slaagt er niet alleen in om onze overpeinzingen stop te zetten, maar om ze volledig overboord te gooien. Dat hebben we waarschijnlijk te danken aan de outro, waarin een brullende gitaar ons plots onsterfelijk maakt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.