Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wombo – “Below the House”

© Fallon Frierson

Een experimenteel trio uit Louisville, Kentucky. Dat is Wombo. Sydney Chadwick speelt basgitaar en is tevens de kenmerkende stem van Wombo. Gitarist Cameron Lowe en drummer Joey Taylor vullen zangeres Sydney aan en steken een stevig tempo in Wombo. Het trio verbindt hun drie typerende stijlen tot een excentriek genre dat maar moeilijk in één woord te gieten is. We horen invloeden van rock, indie, postpunk… en dat klinkt zeker niet slecht. Dat bewees Wombo reeds op de twee albums Staring At Trees en Blossomlooksdownuponus en de ep Keesh Mountain.

Ook de nieuwe single “Below the House” is een bouillabaisse van smaken en ritmes: zowel fans van alternatieve indie als postpunkers komen aan hun trekken. Sydney moedigt in haar beheerst gezang aan om dingen te begraven als er niets is dat je kan winnen door ze te proberen begrijpen. De zang wordt afgewisseld met een postpunkachtige riff die de emotie achter de boodschap helpt loslaten. Het turbulente nummer zal de liefhebber van chaotische muziek zeker weten te overtuigen. De keerzijde daarvan is dat het nummer wat rommelig en nerveus overkomt. Toch sluit dit ook aan bij de kiem van het nummer: de inspiratie kwam uit het continu ontwaken uit en hervallen in een nachtmerrie. Niet zo vreemd dus dat rust en tumult elkaar gedurende drie minuten sterk afwisselen.

Facebook / Instagram / Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.