FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Boomtown 2022: Acid Arab, Emma Ruth Rundle, Salut C’est Cool en meer!

Het Gentse festival Boomtown keert dit jaar terug naar zijn vertrouwde periode. Van 15 tot 20 juli biedt de stad onderdak aan de strafste binnen- en buitenlandse acts, verspreid over drie podia. Vandaag pakt Boomtown uit met het eerste proevertje van de line-up. Na deze eventjes te hebben doorgenomen, kunnen wij alvast zeggen dat er voor elk wat wils zal zijn.

Onder de gratis bij te wonen acts op de Kouter maakt de organisatie vandaag Acid Arab en DJ BORING bekend. De twee reizen naar ons land af om ons te verwennen met een stevige dosis house en techno. Van eigen bodem mogen we dan weer Borokov Borokov en Kids With Buns verwelkomen.

Wie bereid is om te betalen voor wat extra muzikaal genot, kan ook eens een kijkje nemen in de Handelsbeurs, waar een breed scala aan internationale acts het podium zal versieren. Vrijdag 15 juli komt de getalenteerde Emma Ruth Rundle langs met een goede portie gitaargeweld en zaterdag zal de knotsgekke groep Salut C’est Cool de boel op stelten zetten. Wie dan nog altijd niet is uitgefeest, zal op maandag naar Beak> en Gilla Band kunnen kijken, om de volgende dag af te sluiten met Hailu Mergia en KOKOKO!.

Wie vers talent wil zien, kan dit jaar bij het gloednieuwe podium in de Opera terecht. In de imposante inkomhal zullen beloftevolle acts, bands en artiesten hun mooiste kunstjes tonen. Het wordt dus een bruisende ontdekkingsplek waar je kennis kunt maken met artiesten nog voor hun doorbraak. Ook deze concerten zullen allemaal gratis zijn.

Alle info via boomtown.be.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "The Rut"

Uit het huwelijk van Guillaume Lamont (RHEA) en Tim Leyman (Ramkot) kwam in 2022 het duivelskind Hideous. De Belgische supergroep brengt stevige,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kids With Buns - out of place (★★★★): Muziek als therapie

Soms is er toeval nodig om iets schitterends te laten ontstaan. Marie Van Uytvanck en Amber Piddington van Kids With Buns leerden…
LiveRecensies

Borokov Borokov @ De Studio: Dansende mensen

Borokov Borokov bracht twee weken geleden POTATATO uit, zijn nieuwste album op een nieuw label (Magnetron Music). Voor het eerst in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.