Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WHOKILLEDXIX – “DATAMOSHBLOODDROP”

© Nas Nixx

Weinig muzikale universums zijn zo expliciet als dat van WHOKILLEDXIX. Hun songteksten die seksuele en gewelddadige schouwspellen beschrijven, laten weinig aan de verbeelding over. Ja “CUM”, we kijken naar jou. Oh wee als we de taferelen die deze twee enfant terribles ons voorschotelen in ons dagelijkse leven zouden tegenkomen. We zouden onze walging haast niet kunnen verbergen. Onze geestelijke gezondheid laat ons gelukkig nog toe om de realiteit te onderscheiden van kunst, waar we onze waarden en normen wel eens links voor durven laten liggen. We waren dus in de wolken toen we zagen dat het Amerikaanse duo ons vanochtend zegende met hun nieuwe single “DATAMOSHBLOODDROP”.

Zoals we van hen gewend zijn, vegen ze op dit nummer weer volledig hun voeten aan genres. De beat is een mengelmoes van drum-‘n-bass, hiphop en jungle. Hun door autotune doordrenkte stemmen laten zich dan weer inspireren door elektropunk met hier en daar wat death metalachtige oerkreten. De bas en elektrische gitaar klinken op hun beurt als iets van The Prodigy, maar dan op steroïden. Ten slotte smijten ze dit boeltje nog even door hun geliefde saturatiemachine en daar heb je het, een hapklare adrenalinebrok. Of de tekst even vatbaar voor controverse is als gewoonlijk, is moeilijk te achterhalen. Ze lieten zich namelijk zo hard gaan met de saturatie dat we geen enkel verstaanbaar woord konden identificeren. WHOKILLEDXIX kennende is dat misschien ook het beste. Deze muziek luister je niet om literaire inspiratie op te doen, maar om je hoofd uit te hollen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik & Luka - "Lied To You"

Drum-‘n-bass is in België nog steeds een van de populairste muziekgenres en krijgt nog steeds heel wat mensen op de been. Het…
LiveRecensies

Overmono @ Botanique (Orangerie): Eclectische fans op hun wenken bediend

De gebroeders Overmono, bestaande uit Tom en Ed Russell, maken als collectief misschien nog maar een dikke zes jaar de raves en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.