Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SASAMI – “Call Me Home”

© Andrew Thomas Huang

Als de naam SASAMI niet meteen een belletje ergens in je achterhoofd doet rinkelen, dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. De Amerikaanse ging in het verleden op tour met niemand minder dan Mitski en Soccer Mommy en daarnaast maakte ze een tijdje deel uit van Cherry Glazerr. Inmiddels ligt de focus voornamelijk op haar solocarrière en krijgen we later deze maand met Squeeze een tweede langspeler van de artieste. Er worden steeds meer tipjes van de sluier opgelicht en daar is “Call Me Home” de recentste van.

“Call Me Home” is beduidend minder explosief als de voorgaande singles en haalt zijn kracht dan ook vooral uit de melodieuze basis. We wiegen zachtjes heen en weer op de warme gitaarklanken terwijl het geheel geleidelijk aan ontplooit onder toeziend oog van SASAMI. Een steviger geluid probeert in het refrein naar de voorgrond te bewegen, maar wordt al gauw verdrukt door de eerder aanwezige instrumentatie. Naarmate de song evolueert, breekt het geheel open en horen we zelfs flarden van elektronische geluiden. Al met al dus een boeiende single die nogmaals de aandacht trekt naar de aankomende plaat.

Squeeze verschijnt op 25 februari 2022 en op 30 april speelt SASAMI tijdens Les Nuits in de Botanique als voorprogramma van Mitski.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Mitski @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): TikTok-meisjes in de echte wereld

Mitski: je had er tot op de dag van vandaag misschien nog nooit van gehoord. Hoewel de Japans-Amerikaanse tegenwoordig populairder is dan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

SASAMI - Squeeze (★★★½): Een verrassend emotioneel verhaal

Sasami Ashworth liet haar jaren bij Cherry Glazerr achter zich in 2018 om zich volledig op haar eigen project SASAMI te richten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles SASAMI - "The Greatest" & "Skin A Rat"

SASAMI is niet meteen de grootste naam in de muziekscene, maar heeft wel al met enkele aardige namen samengewerkt. Zo ging ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.