Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Volcanova – “Desolation”

Met een naam als Volcanova schep je als band onmiddellijk vurige verwachtingen. Als diezelfde band dan ook nog eens uit IJsland blijkt te komen, het land bij uitstek voor vulkaanspotters, is onze vurige interesse onmiddellijk heel sterk aangewakkerd. De band omschrijft zichzelf als een groovy stonerrockband met sterke vocals en baslijnen waarvan je plotsklaps aan het headbangen gaat. Het trio bestaat nog niet bijster lang, maar heeft naast enkele singles toch al één langspeler op haar conto. Dat album, Radical Waves, kreeg vrij goeie reviews, maar wij vinden dat deze laatste single het gaspedaal nog wat dieper induwt. Dat vinden we overigens zeker niet erg.

Het nummer begint met roffelende drums en een wilde gitaarriff. Daarna barst de single al na enkele luttele seconden open als de bas zich ook begint te moeien. Vervolgens horen we zoals beloofd de sterke stem waar de band zichzelf mee prijst. We moeten ze gelijk geven, die man kan zingen. Het doet een beetje denken aan Kyuss, als de zanger van Kyuss effectief kon zingen (no offense, Kyuss is legendarisch). Bon, het nummer boort sinds die eerste seconden maar door en valt eigenlijk tijdens de voltallige rit niet stil. Behalve dan vlak voor het einde, om dan nog eens twee keer zo hard uit te pakken. Een naam om te onthouden, Volcanova, en om snel live mee te pikken. Erg lang zal het niet duren voor ze op bijvoorbeeld Graspop eens de revue passeren.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.