Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tidal Wave – “This Cost of Life”

Tidal Wave is een zeskoppige band uit Toronto met een interessante mix van muziekstijlen. Vaak wordt er gezegd ‘less is more’, maar dat wordt door de band ontkracht in hun muziek. Powerrock met een zweem van postrock en indierock, wat resulteert in een samenspel van strijkers, stevige drumpartijen, melodische doch stevige gitaarpartijen en een lekkere bas, begeleid door een goede soms dromerige zang van zanger Conor Young. In de herfst van 2021 brachten ze hun eerste ep Tidal Wave uit met daarop vier degelijke nummers.

Nu is er nieuwe single “This Cost of Life” waarmee de band verder aan hun weg timmert. “This Cost of Life” brengt alle stijlen die eerder vermeld werden samen in een bijna vijf minuten durend nummer, dat op geen enkel moment zal vervelen. Openen gebeurt rustig met gitaar en violen, om dan een postrock gitaargeluid en ritmische drum toe te voegen. De eerste minuut is er al veel aan het gebeuren en krijgen we een prima opbouw, waarna het nummer losbarst. Als laatste krijgen we de zang toegevoegd en zijn we echt vertrokken. Gedurende de vijf minuten gebeurt er zoveel tegelijk en lijkt het als een waar feest voor onze oren. Het nummer is grotesk, melodieus, maar gaat nooit over de top. Kortom, het heeft een perfecte balans en golft tussen momenten waarop het nummer ontploft als een stormachtige zee en momenten waarop het even in rustig vaarwater terechtkomt.

Tidal Wave is veelbelovend aan het jaar begonnen en heeft enorm veel potentieel. We zijn benieuwd wat hun toekomst brengt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "A Warning"

De Californische groep Wallows is ondertussen niet langer alleen maar een zijproject van 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette. De band uit Los…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kings of Leon - Can We Please Have Fun (★★★½): Terug op het juiste spoor

De Amerikaanse rockband Kings of Leon bestaat al ruim vijfentwintig jaar en heeft gedurende die tijd de ups en downs van de…
AlbumsRecensies

Loupe - Flaws Of A Circle (★★★½): Verder op ingeslagen weg

Vorig jaar rond deze tijd werden we positief verrast door het album Do You Ever Wonder What Comes Next? van Loupe. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.