Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cobra The Impaler – “Scorched Earth”

© Nick Suchak

Sinds 2020 is het Belgische metallandschap weer een volleerde band rijker. Aan het hoofd van Cobra The Impaler staat beeldend kunstenaar, muzikant en Gentenaar Thijs De Cloedt alias Tace DC. We kennen hem als ex-snarenplukker bij Aborted en Haester. Zijn meest recente band heet Cobra The Impaler en doet ons qua artwork onmiddellijk denken aan Mastodon. De verdere samenstelling van de band heeft alleszins ook een internationale allure. De huidige line-up bestaat uit leden die hun sporen reeds verdienden bij BEAR, Majestic Sun en Von Detta. Na verschillende personeelswissels hoorden we vorige maand de beloftevolle debuutsingle “Blood Eye“, die de voorbode was van Colossal Gods. Dat de metalgoden Cobra The Impaler vandaag goedgezind zijn, horen we op “Scorched Earth”.

De track is een heldere samenvatting van Tace DC’s vorige bands. De melodieuze en hardere stukken volgen elkaar feilloos op, waardoor “Scorched Earth” vijf minuten lang één heavy trip is. De eerdere vergelijking met Mastodon gaat ook hier op, want Manuel Remmerie zijn stem klinkt zowaar als Brent Hinds. Het is echter nog afwachten geblazen tot de volgende single of Remmerie het grunten of screamen ook bij Cobra The Impaler machtig is. “Scorched Earth” bevat enkel zuivere zanglijnen die zeer genietbaar zijn, maar op den duur wel eentonig klinken. De gitaar- en drumpartijen zorgen daarentegen voor voldoende tempo- en ritmewisselingen zodat we aandachtig blijven luisteren. Dat de beet van een cobra zeer venijnig kan zijn, wisten we al. Of het vergif van The Impaler ons zenuwstelsel volledig kan paralyseren, weten we over een maand.

Listenable Records releaset Colossal Gods op 25 februari. Dat album wordt live voorgesteld met een thuismatch in de Gentse Voo?uit (Balzaal). Cobra The Impaler en Hippotraktor spelen daar tezamen op dinsdag 19 april.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cobra The Impaler - "The Message"

De cijfers van Studio Brussel’s De Zwaarste Lijst van afgelopen maandag logen er niet om: de Belgische metalscene piekt. Als we dan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whitechapel, Malevolence, The Ocean, Aborted en meer spelen op Alcatraz 2024

Nu dat Graspop Metal Meeting bijna alle troeven uitspeelde, is het weer de beurt aan Alcatraz Open Air om enkele kaarten op…
LiveRecensies

STAKE @ Trix: De dolkstoot in het hart

Onverwurmbaar blijft STAKE achttien jaar lang meedogenloze klappen uitdelen. De jonge knapen die in 2008 Humo’s Rock Rally wonnen, zijn inmiddels volleerde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.