Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sunflower Thieves – “I Don’t Know Why”

Sunflower Thieves

© Sophie Jouvenaar

Wie nog nooit iets van Sunflower Thieves gehoord heeft, hoeft zich echt niet te schamen. De dames uit Leeds zijn dan ook vooral bekend aan de overkant van de zee. Een hechte vriendschap is wat Sunflower Thieves samenhoudt. Amy en Lily zijn al zestien jaar vriendinnen en van kleins af aan speelden ze samen in verschillende bandjes. Sinds een paar jaar gaan ze door het leven als Sunflower Thieves. In 2019 speelden ze vooral veel kleine shows in de UK en deden ze een minitour door Europa. In 2020 en 2021 begonnen ze met het schrijven van nieuwe singles en brachten ze meerdere liedjes uit. Nu laat het folky duo ons wegdromen met “I Don’t Know Why”.

“I Don’t Know Why” laat gelijk de kracht zien van de dames. Vanaf het begin worden we meegesleurd in een wereld vol met meerstemmige zang en een zacht gitaartje op de achtergrond. Het begint ook met een subtiele gitaar die op de achtergrond tokkelt en wanneer de zang van de dames erbij valt, voel je de warmte van Sunflower Thieves. Heel spannend is het echter niet. Maar stiekem is dat ook niet zo erg. Daar ligt de kracht ook: het creëren van een nostalgisch gevoel op een koude winterdag. En dat doen ze op wonderschone wijze. De coupletten worden zachtjes en vederlicht gezongen door Lily en Amy. Ze vertellen het verhaal van hoe ingewikkeld relaties kunnen zijn. Over hoe verschillend een leven van iemand kan zijn tegenover dat van jou. Het refrein van “I Don’t Know Why” is simpel, maar toch zo catchy dat je het snel mee neuriet. Naar het einde toe komen er ook nog blazers bij die het liedje toch iets meer schwung geven.

Al met al is “I Don’t Know Why” niet het meest moeilijke liedje om naar te luisteren, maar daar ligt ook de kracht van Sunflower Thieves. Perfect voor een regenachtige zondag op de bank.

 /  /

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

50 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.