Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Glass Museum – “Reflet”

De Belgische jazzvijver bevat reeds enkele jaren een steeds groter wordende school gekruiste vissen die wortels hebben in zowel jazz als elektronika en dansmuziek. Een van de nieuwere snuiters in dit gezelschap is het Brusselse Glass Museum, een duo bestaande uit Antoine Flipo (synths) en Martin Grégoire (drums). Hun langspeeldebuut, getiteld Reykjavik, stamt uit 2020, en nu zijn ze terug met een nieuw album waarvan Reflet een vooruitgeschoven single is.

‘We want to bring sounds to life’, zo claimt Glass Museum op hun Bandcampwebsite. En die sound, die ze slechts met hun tweeën weten op te wekken, is verbluffend groots. De kern bestaat uit een tandem van klassieke piano en knisperende elektronika, waarbij echo’s van Nils Frahm of Floating Points nooit ver weg zijn. Dit alles wordt voortgestuwd door een resem pompende beats, die er geen twijfel over laten bestaan: dansen zul je, eenentwintigste-eeuwse jazz cat. Terwijl de muzikale techniciteit op hun debuutplaat soms nog de overhand nam, merk je nu dat alle instrumenten ten dienste staan van een groter geheel.

Zo kom je uit bij een resultaat dat filmisch en larger than life aanvoelt. De intimiteit die hier en daar verborgen zat tussen de tracks van hun eerder werk is op hun nieuwste single minder aanwezig, waardoor je eerder wegdroomt naar weidse natuurlandschappen in plaats van de muziek als een warm dekentje over je heen legt. Niet dat dat per se moet, maar het gaf de nummers soms wat meer dimensie; het hoeft niet altijd met alle registers open te zijn. Nu, wat er ook van zij: onze oren – en voeten – zetten zich alvast schrap voor de podia die dit duo gaat beklimmen. Koop een kaartje, leg je jas netjes in de lockertjes, en laat je gidsen door het universum opgetrokken in dit Glazen Museum.

Reflet is beschikbaar vanaf 29 april 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TUKAN - "Noranda"

Het gaat snel voor de jongens van TUKAN. Het Brusselse kwartet heeft in twee jaar tijd al meer dan honderd concerten op…
InstagramLiveRecensies

Stavroz, Nils Frahm, Portico Quartet & Alina Bzhezhinska @ Gent Jazz: Instrumentale hoogmis

Gent Jazz wist de afgelopen dagen al te scoren met onder meer de indrukwekkende stem van Gregory Porter, de hemelse zang van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ludovico Einaudi, Herbie Hancock, Nils Frahm en 10 anderen vervoegen Gent Jazz-affiche

Drie weken na de eerste lading namen presenteert Gent Jazz vandaag een nieuwe reeks artiesten voor zijn 2023-editie. Onder andere Ludovico Einaudi,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.